Lad en frokostordning i fælles lokaler øge medarbejdertrivslen

26.03.2019 13:59

Der hersker ingen tvivl om, at dine medarbejderes trivsel har stor betydning for sygefravær og performance på arbejdspladsen, og det gør sig både gældende i større og mindre virksomheder. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, hvordan medarbejdertrivslen kan øges, således både du og medarbejderne oplever en stigning i performance og får en sundere arbejdsplads.

En fælles frokostordning øger fællesskabet på arbejdspladsen

I dag sidder flere og flere foran deres skærm flere timer ad gangen, og man får måske ikke snakket så meget med sine kolleger. Det er netop det, som pausen skal benyttes til, og derfor bør arbejdspladsen også skabe nogle rolige rammer, der inviterer til dette. Omkring middagstid begynder langt de fleste at have brug for en pause, og det er naturligt at søge mod køkkenet for at hente sin medbragte mad. Der kan dog hurtigt gå tid med at finde maden frem, anrette den og ikke mindst stå i kø til mikroovnen.

En fælles frokostordning kan bidrage med lækker mad, fællesskab og tidsbesparelser. Den bliver nemlig genstand for samtaler på tværs af bordene, og alle undgår unødvendig spildtid i køkkenet, som i stedet kan bruges på at slappe af og nyde kollegers selskab.

Sørg for at skabe et indbydende og roligt frokostmiljø

En fælles frokostordning kan dog ikke i sig selv øge medarbejdertrivsel og performance. Den skal nemlig serveres i nogle rammer, som opfordrer til samvær og afslapning. Det handler nemlig ikke om at spise hurtigt og komme videre, men derimod om at nyde maden og kollegernes selskab i de 30 minutter, der er afsat. Du skal derfor sørge for at skabe nogle rolige og sunde rammer med et godt indeklima og en god akustik.

Når du skal indrette lokalet, afhænger det selvfølgelig af størrelsen på din arbejdsplads, men vi foreslår, at du benytter flere mindre borde i stedet for store og lange borde. Benyt borde med plads til otte-ti personer, så dine medarbejdere nemmere kan føre samtaler og lære hinanden at kende over frokosten. Hvis man sidder ved store og lange borde, har man som regel en tendens til at sætte sig i mindre grupper, da det ikke er muligt for 30-40 mand at deltage i den samme samtale på tværs af bordet. Fordelen ved brugen af flere mindre borde er også, at man skaber et åbent frokostmiljø, hvor det bliver naturligt at cirkulere rundt mellem bordene og sidde sammen med forskellige medarbejdere.

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Find ledige lokaler NU

» Vil du være udlejer?

Kontor til leje Aarhus

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Start Dit Eget Iværksætterselskab

Har du altid drømt om at start din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et iværksætterselskab på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Læs mere her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit.

Det har aldrig været lettere at få hjælp til korrekturlæsning, gennemgang af dokumenter eller redigering af billeder end nu. Med GoEdit.

Besøg GoEdit