Styrk din evne til at innovere med crowdsourcing

18.07.2016 11:23

crowdsourcing innovation

Når det gælder innovation, så er crowdsourcing det nye redskab. Læs mere om, hvordan du kan benytte metoden til at styrke din innovationsevne. 

Begrebet crowdsourcing dækker over en metode, som er ved at ændre den måde, som virksomheder er innovative på. Metoden går ud på, at man som virksomhed får inputs udefra, der med andre perspektiver kan bidrage med værdifulde idéer.    

”Det er en ny måde at tænke forretning på og en alternativ, ny måde at løse konkrete udfordringer. Crowdsourcing er især rigtig god til at inddrage ny viden, de bedste idéer og gode løsninger,”fortæller Susanne Rubæk til magasinet NINEtoFIVE. Susanne Rubæk er forfatter af den populære bog: Crowdinnovation - Må jeg låne din hjerne?

Metoden anvendes på forskellig vis, men fælles for dem alle er, at virksomheder eller organisationer planter en henvendelse på et platform for idéudvikling. De vil på denne platform kunne spørge nogen, der ikke findes i deres gængse netværk - om hjælp til at finde en løsning på en udfordring. 

Metoden kan derudover anvendes internt i virksomheder, hvor andre medarbejdergrupper end de sædvanelige bedes om hjælp til løsning af en opgave. 

Fordele med crowdsourcing
Når man benytter metoden crowdsourcing, vil mange virksomheder erfare, at de mest innovative idéer typisk stammer fra uventede kanter, fortæller Susanne Rubæk. 

Disse innovative idéer vil man ikke få adgang til, hvis man altid løser løsningerne på traditionel vis. Hun tilføjer dertil, at de bedste idéer ofte kommer fra dem, der har et perifert fagligt kendskab til branchen eller området eller en helt udefrakommende. 

”Dermed har ikke-fagpersoner iagttaget noget, som specialisterne ikke har lagt mærke til - men som specialisterne så kan arbejde videre med, når iagttagelsen bliver italesat for dem,” siger hun. 

Crowdsourcing giver ydermere mulighed for at komme på forkant med en disruptiv udvikling i branchen. Salim Ismail, der er stifter af Singularity University, har i den forbindelse udtalt til The Wall Street Journal, at metoden vil blive et nøgleredskab for både virksomheders innovation og deres overlevelse.

Læs mere om crowdsourcing: 
Styrk din innovationskraft med crowdsourcing
Klynger resulterer i vækst og innovation  
Bog: Crowd innovation - Må jeg låne din hjerne?      

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Find ledige lokaler NU

» Vil du være udlejer?

Kontor til leje Aarhus

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Start Dit Eget Iværksætterselskab

Har du altid drømt om at start din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et iværksætterselskab på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Læs mere her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit.

Det har aldrig været lettere at få hjælp til korrekturlæsning, gennemgang af dokumenter eller redigering af billeder end nu. Med GoEdit.

Besøg GoEdit