Nyheder

Dårlig økonomi? Sådan hjælpes virksomhedens økonomi på vej

Der hersker ingen tvivl om, at coronavirussen har haft mange konsekvenser verden over. Især virksomheder oplever økonomiske konsekvenser af virussen, hvilket naturligvis er uhensigtsmæssigt. Uanset om din virksomhed har været nødsaget til at hjemsende medarbejdere, omsætningen er faldet, kunderne har annulleret ordrer, eller der har været manglende underleverancer, kan effekten af coronavirussen være stor.
Men hvad kan virksomheden så gøre for at hjælpe økonomien på vej igen? Det kan du læse meget mere om her på siden.

Reducér lejeudgifter, og bliv en del af coworking

Som virksomhed kan der virkelig spares mange penge ved at droppe de traditionelle kontorformer og i stedet kaste et blik på coworking. Coworking har eksisteret længe, hvor virksomheder lejer sig ind i et fællesskab. Her er priserne særdeles fordelagtige og generelt langt billigere end typiske erhvervslejemål.
Derudover er der stor fleksibilitet forbundet med coworking. Har virksomheden brug for egne kontorer? At blive en del af et åbent kontormiljø? Mødelokaler? Posthåndtering? Telefonpasning? Reception? Der findes coworking til ethvert behov, og derfor vil der uden tvivl være et passende kontor til netop din virksomhed. Undersøg mulighederne for denne type kontorer i dit nærområde, og spar penge på lejeudgifter.

Forbliv opdateret på kompensation og hjælpepakker

Danmark som velfærdsstat er virkelig kommet til sin ret under coronakrisen. Regeringen har nemlig sørget for at gøre sit for at hjælpe landets virksomheder godt på vej, når restriktioner omkring åbningstider, arbejdsform og lignende er blevet præsenteret. Derfor gælder det om at holde sig godt opdateret på regeringens kompensationsordninger til virksomheder samt virksomhedspakker.
Det er forskelligt, hvilke virksomheder der er berettiget til kompensationer og hjælpepakker. Af denne grund er det vigtigt, at virksomheden selv sørger for at researche mulighederne. Dette minimerer også risikoen for, at virksomheden går glip af hjælpepakker og kompensationer.

Indarbejd princippet om cirkulær økonomi

Før coronavirussen ramte verden, var fokusset på bæredygtighed og klima stort. Dette fokus vender tilbage igen og er faktisk allerede vendt tilbage. Her bør virksomheder sørge for at indarbejde princippet om cirkulær økonomi i deres måde at arbejde på. Det gælder om at genanvende og genbruge. Ingen ressourcer må gå tabt, og skadelige indholdsstoffer bør elimineres. Alt dette vil være med til at sætte gang i virksomhedens økonomi på flere forskellige måder.

Gode råd til at højne kontorets komfort

I dag har virksomheder et stort fokus på at prioritere medarbejdernes sundhed, når de opholder sig på arbejdspladsen. I spørgsmålet om dette er det et must, at komforten på kontoret er høj. Hvis ikke komforten er god, kan det være med til at skabe dårlig trivsel på jobbet og dermed øge sygefraværet, få koncentration til at falde og få de ansatte til at sige deres job op.
Men hvordan kan virksomheden sørge for at skabe fremskridt i forhold til komforten på kontoret? Det giver vi dig gode råd til her.

Evaluér de forskellige kontormøblers ergonomi

For mange er kontoret medarbejdernes andet hjem, idet mindst halvdelen af de vågne timer tilbringes dér. Her er det især det at sidde stille på en stol foran en computer, der er den dominerende arbejdsform. For at promovere komforten er det derfor vigtigt at evaluere ergonomien – uanset om virksomheden er en del af et kontorfællesskab i Aarhus C eller lejer et erhvervslejemål i Aarhus C.
Kontormøblerne skal understøtte den enkelte medarbejder i form af skærmborde, hæve-sænke-borde, ergonomiske tastaturer og ergonomiske kontorstole. Ikke nok med at komfort og trivsel øges herigennem – så mindsker det også risikoen for, at de ansatte søger erstatning i fremtiden.

Sikr god belysning og luftkvalitet indendørs

Udover ergonomiske kontormøbler vil komforten højnes ved at undersøge belysningen og kvaliteten af den indendørs luft – igen uanset om der er tale om et lejet erhvervslejemål i Aarhus C eller kontorfællesskab i Aarhus C. Sørg for at de ansatte både har adgang til naturlig og kunstig belysning på kontoret, og anvend med fordel automatisk slukning og lysdæmpere. Alt dette vil være med til at skabe de bedste forudsætninger for medarbejdernes arbejde, hvor trætte øjne, hovedpine og koncentrationsbesvær mindskes.
Det er ligeledes vigtigt, at den indendørs luftkvalitet er god. Her gælder det om at sørge for god udluftning og de rette temperaturer på kontoret – samt undgå træk. Det er ligeledes anbefalelsesværdigt at undgå at forværre eller fremprovokere allergier på kontoret. Virksomheden kan gøre dette på forskellig vis – f.eks. ved at anskaffe grønne planter, bruge maling uden giftstoffer samt kontormøbler af kvalitetsmaterialer. Alt dette vil være med til at højne komforten på kontoret.

Tips til at indrette et flot coworking-kontor

Flere og flere virksomhedsejere vælger coworking frem for de typiske kontorer til leje. Her får de erhvervsdrivende fleksible løsninger til billige penge – og der betales kun for det, som der rent faktisk bruges. Dette er supersmart, og derfor er coworking-kontorer også blevet så populære, som de er. Uanset om du vælger et privat spaces-kontor eller sidder i et åbent kontormiljø, er indretningen fortsat vigtig. Læs med her på siden, og få tips til, hvordan du netop indretter et flot coworking-kontor.

Fokus på sociale synergier

Idet coworking netop lægger op til fællesmiljøer og arbejdsrammer med sparring og videndeling, skal dette naturligvis afspejles i indretningen. Af denne grund er det oplagt at indrette kvadratmeterne med fokus på at kreere forskellige arbejdszoner. Indret et område, hvor der er plads til fælles diskussioner og idéudveksling. Indret et andet område, hvor koncentration og fokus er hovedformålet. Ved at oprette disse forskellige miljøer i spaces-kontoret får iværksætterne virkelig mulighed for at arbejde så effektivt som muligt.
Effektiviteten af medarbejderne på et coworking-kontor kan ligeledes højnes ved at sikre et rart indeklima. Sørg derfor for udluftning, de rette temperaturforhold samt god akustik. Især akustikken kan forbedres med tiltag, der ovenikøbet gavner indretningens udtryk i form af tæpper, vægkunst og cool akustikplader.

Belysning kan både være funktionel og design

Det er ekstremt vigtigt at have coworking-kontorets belysning for øje. Opnås optimale belysningsforhold, vil medarbejdernes trivsel stige, da god belysning både påvirker produktivitet, effektivitet, koncentration og humør. Sørg for at kombinere kunstig belysning med dagslys. I forhold til den kunstige belysning anbefales punktbelysning på skriveborde, på vægge samt i loft. Vælg dekorative og designfokuserede lamper til spaces-kontorerne, sådan at belysningen både er funktionel og flot.

Ergonomi kan sagtens være flot

Slutteligt er det selvfølgelig et must, at coworking-bygningen indrettes med ergonomiske kontormøbler. Ergonomiske kontormøbler giver en funktionel arbejdsplads, hvor medarbejdernes helbred, sikkerhed og sundhed prioriteres. Her er det især brugbart at vælge hæve- sænkeborde og ergonomiske kontorstole samt konferenceborde, reoler, skrivepulte, knæstole, sofagrupper og taburetter.
Heldigvis er ergonomiske kontormøbler ikke automatisk lig med grimme møbler. Idet ergonomi og sundhed er kommet så meget i fokus gennem den seneste tid, findes der et væld af fede ergonomiske kontormøbler.

Guide: Sådan skabes en unik kultur på arbejdspladsen

Arbejdsglæde er et ekstremt vigtigt aspekt i spørgsmålet om at drive en god forretning. Trives medarbejderne ikke, vil de ikke være i stand til at udføre et tilfredsstillende eller succesfuldt stykke arbejde. Derfor er det vigtigt at skabe en unik kultur på arbejdspladsen, hvor de ansatte føler sig godt tilpas og trives. Men hvordan gøres dette helt præcist? Læs med her på siden, hvor vi guider dig til netop dette.

Sørg for, at kulturen og relationerne er positive

Først og fremmest gælder det om at sikre sig, at arbejdspladsens kultur og relationer er positive – og dette er uanset, om der er tale om et kontorfællesskab eller erhvervslejemål i Aarhus C, København eller Odense. Her er det vigtigt, at tonen blandt kollegaerne er god, der afholdes sociale aktiviteter, succeser fejres, problemer håndteres, og kollegaerne hjælper hinanden. Ved at følgende aspekter er til stede, vil de ansatte i langt højere grad føle sig tillidsfulde og trygge på arbejdspladsen, hvilket er ekstremt vigtigt.

Sænk stressniveauet, og undgå travlhed

Travlhed er for mange ledere et dejligt ord, da det betyder gang i virksomheden. Det er da også godt for medarbejderne at have nok arbejde at give sig til – men kammer travlheden over, oplever de ansatte i stedet et forhøjet stressniveau. Derfor er stresshåndtering ikke bare et ledelsesansvar på arbejdspladsen, men et fælles ansvar.
For at undgå en kultur præget af stress gælder det om at skabe tydelige mål og sikre, at målene tydeliggøres. Tidsrealismen skal være til stede fra ledelsens side, samtidig med at medarbejderne skal hjælpes til at forstå, hvilken måde de skal prioritere deres tid på.

Giv medarbejderne de bedste arbejdsredskaber

Slutteligt er det nødvendigt at stille de ansatte en lang række arbejdsredskaber til rådighed. Ved brug af effektive arbejdsværktøjer bliver det nemmere for medarbejderne at opretholde engagementet og effektiviteten. Arbejdsredskaber er dog et vidt begreb, og derfor gælder det både om at finde det rette kontorfællesskab i Aarhus C eller erhvervslejemål i Aarhus C samt den rette indretning.
Her er det især fordelagtigt at indrette med hæve- sænkeborde, gode kontorstole, hurtigt internet, brugbare computere samt flotte detaljer. Dette vil være med til at skabe en unik atmosfære, der fremmer de ansattes arbejde.

Guide: Derfor er coworking kontorer en god idé

Coworking kontor, kontorfællesskab, kontorhotel – nutidens arbejdsmarked byder erhvervsdrivende på mange forskellige muligheder for at drive forretning. Især coworking spaces kontorer er steget i popularitet de seneste år, og dette er til at forstå. Coworking betyder, at du ikke lejer et helt erhvervsmål, men at virksomheden blot bliver en del af et eksisterende fællesskab. Du lejer altså en kontorplads eller kontor, og du kan her læse mere om de mange forskellige fordele forbundet herved.

Få bedre mulighed for at fokusere på virksomheden

Med et coworking kontor får du virkelig mulighed for at fokusere på din forretning. Du skal ikke bruge unødig tid på uforudsete udgifter, møblering, serviceomkostninger eller lange bindingsperioder. I stedet finder du et passende coworking spaces kontor, der tilfredsstiller dine behov, og så betaler du kun for det, som du rent faktisk skal bruge.
Derudover bliver du i coworking en del af et unikt iværksætterfællesskab. Du er omgivet af andre erhvervsdrivende fra alverdens brancher og fag, og dette er en gave. Herved kan du nemlig sparre og videndele med andre ildsjæle, hvilket både er en fordel for dig og de andre. Udvid virksomhedens netværk, og spring en masse overspringshandlinger over.

Coworking kontor med alt inklusive

Med en coworking spaces kontor får du alt inkluderet. Du betaler en forudbestemt leje for pladsen, hvorefter du får adgang til alle coworking kontorets fordele. Det er forskelligt fra sted til sted, hvorvidt lejen er månedlig eller kvartalsvis, men fælles for alle er, at du ikke overraskes af uforudsete udgifter.
Vælg selv, hvorvidt dit spaces kontor skal være i et lukket eller åbent kontorareal. Du kan også vælge, hvor mange gange om ugen du har behov for en kontorplads. For nogle er en fast plads alle ugens dage det mest optimale, mens andre bedre håndterer fleksible pladser til få dage i løbet af ugen. Uanset hvad har du mulighed for at tilpasse din aftale efter behov.
Hvad den konkrete pris er for coworking, afhænger af dine behov. Antallet af kontordage, type af kontor samt dertilhørende services er alt sammen med til at påvirke prisen. Services kan f.eks. være kantine, kaffe, mødelokale, printerfaciliteter, parkering, rengøring, møblering og meget mere.

Gode services at få inkluderet i kontorfællesskabet

Når du som erhvervsdrivende flytter virksomheden ind i et kontorfællesskab i Aarhus C, får du en lang række fordele inkluderet. Dette er også en af grundene til, at flere og flere iværksættere netop vælger kontorfællesskaber frem for erhvervslejemål i Aarhus C med eget kontor.
Med leje af kontorplads i et kontorfællesskab i Aarhus C får du alt inkluderet i din pris, men det er forskelligt fra kontorfællesskab til kontorfællesskab, hvad der er inkluderet. Læs med nedenfor, og bliv klogere på, hvilke services der er gode at sikre som en del af netop din leje.

Hurtig internetforbindelse og printerfaciliteter

Det er de færreste personer, der kan drive virksomhed uden en internetforbindelse. Måske du antager, at alle erhvervslejemål i Aarhus C automatisk har en stabil og hurtig forbindelse, men dette er altså ikke altid tilfældet. Derfor er det en god idé at undersøge kontorfællesskabets internethastighed for at være sikker på, at dine behov er dækket.
Derudover er det anbefalelsesværdigt at vælge et kontorfællesskab i Aarhus C med adgang til printerfaciliteter. Dette gælder både i forhold til almindelige print, kopiering og scanning. Ved at have adgang til dette direkte i kontorfællesskabet vil du spare meget bøvl, for alle har brug for at printe, kopiere og scanne fra tid til anden.

Adgang til køkken og anvendelig møblering

Hvis erhvervslejemålet i Aarhus C har adgang til en frokoststue eller køkken af en art, vil dette uden tvivl også være fordelagtigt. Herved kan du nemt få kaffe, te, vand og køleskab. Faktisk er dette ikke en ting, der må undervurderes – og det er heller ikke en ting, du automatisk må forvente, at kontorfællesskabet i Aarhus C har adgang til.
Udover et fint køkken eller frokoststue er det klart en fordel, hvis kontorfællesskabet har anvendelig møblering. Kontormøblerne skal være ergonomiske og komfortable, således du opnår de bedste forudsætninger for arbejdet. Det vil ligeledes være et særdeles stort plus, hvis indretningen er flot og afspejler samme vibe som din virksomhed. På denne måde går kontorfællesskabet og din virksomhed hånd i hånd.
Slutteligt anbefaler vi, at kontorfællesskabet giver adgang til parkeringspladser og inkluderet rengøring. Virksomheden vil herved være dækket fuldstændig ind og have adgang til alt det, som virksomhedsdrivende har brug for.

Sådan opnår du kontorfordele til billige penge

Alt for mange virksomheder har problemer med budgettet. Her kan det være svært at finde ud af, hvilke områder virksomheden bør vælge at spare – for hvor kan der spares mest, uden det går for meget ud over virksomhedens produktivitet? Heldigvis findes der et område, hvor virksomheder på nem vis kan spare masser af penge om måneden. Ved at udskifte det typiske kontor med et coworking-kontor får virksomheder i den grad mulighed for at omlægge deres budget.

Coworking – få fordele som med et fuldtidskontor

Med et spaces-kontor betaler du kun for antallet af skriveborde, som virksomheden reelt set anvender. Det betyder, at der ikke skal bruges overflødige penge hver eneste måned på kvadratmeter, der alligevel ikke bliver brugt. Dog betyder det ikke, at coworking er lig med dårlige skrivebordsløsninger. Faktisk får du en bred palette at vælge imellem, hvor du virkelig kan skræddersy aftalen efter den enkelte virksomheds behov.

Permanent skrivebord eller hot-desking

Blandt mulighederne i forhold til den skræddersyede løsning er blandt andet muligheden for at vælge et permanent skrivebord eller et såkaldt hot-desking. Med et coworking-kontor vælger du altså, hvorvidt du ønsker at få dit helt eget og permanente skrivebord det samme sted, eller om du ønsker at sidde forskellige steder fra dag til dag. Fordelene ved et permanent skrivebord er, at du har din egen trygge base og faste rammer, mens fordelene ved hot-desking er, at du konstant befinder dig i nye og inspirerende coworking-miljøer.

Spaces-kontorer med alt, som du har brug for

Udover eget valg af skrivebordsløsning skal du ved spaces-kontorer ligeledes tage stilling til virksomhedens yderligere behov. Coworking-kontorerne landet over tilbyder nemlig adgang til forskellige faciliteter. Dette gælder blandt andet adgang til bemandet reception, printerfaciliteter, fælles køkken, madordning, kaffemaskine, kontorlokaler, parkering og lignende. Igen betaler du som virksomhed kun for det, som du reelt set har brug for. Dette er altså en rigtig god måde at efterse virksomhedens budget i sømmene og kun bruge penge på det, der rent faktisk giver mening.
Afprøv coworking for at se, om det er noget for din virksomhed. Du kan både betale pr. time, pr. dag eller pr. hele måneder.

Derfor er infrastrukturen omkring kontoret vigtig

I søgen efter det helt rette kontorfællesskab i Aarhus C er der mange forskellige aspekter at tage hensyn til. Pris, indretning og beliggenhed er vigtige overvejelser at gøre sig – og specielt beliggenheden har meget at sige. Der findes et væld af kontorfællesskaber og erhvervslejemål i Aarhus C, og derfor kan det være svært at vælge den helt rette beliggenhed. Et godt pejlemærke er at undersøge adressens omkringliggende infrastruktur – dette har nemlig en masse at sige i forhold til medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Kontorfællesskab i Aarhus C – helt inde i centrum

Et populært valg for mange erhvervsdrivende er at blive en del af et kontorfællesskab, der ligger helt inde i centrum. Med denne centrale beliggenhed er det nemt for både medarbejdere og samarbejdspartnere at komme til kontoret – især med offentlig transport. Derudover vil et centralt erhvervslejemål i Aarhus C højne chancen for, at forbipasserende kunder får øje på virksomheden, og dermed øges chancerne for at skabe synlighed og salg.

Kontorfællesskab tæt på motorvej – hurtig adgang

Hvis virksomheden ikke ønsker at finde et kontorfællesskab helt centralt, er det en fordel at vælge en adresse, der ligger tæt på en motorvej. Dette giver lynhurtig adgang for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere, som transporterer sig i bil. Oftest vil disse beliggenheder være billigere for virksomheden frem for en central adresse i midtbyen. Dog vil det for det meste kræve, at medarbejderne og lignende transporterer sig til virksomheden på anden vis end offentlig transport.

Erhvervslejemål i industriområder – nem logistik

Slutteligt er det også en valgmulighed at vælge et erhvervslejemål, som er placeret i et industriområde. Denne placering er ligeledes forbundet med en række fordele. For eksempel vil virksomheden befinde sig i et område med en masse andre erhvervsdrivende. Derudover vil logistikken oftest forløbe på nem vis, da de omkringliggende veje er vant til tung transport og tunge køretøjer. Er dette et behov, virksomheden har, vil en sådan placering uden tvivl være en fordel. Igen er priserne for sådanne lokationer som regel billigere sammenlignet med helt centrale placeringer.
Det er altså op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvilken præcis placering der er mest passende. Dog er det altid en fordel at vælge et erhvervsområde, hvor infrastrukturen er god.

Find coworking, som passer til virksomheden

Virksomheder i dag efterspørger i højere og højere grad muligheden for coworking. Derfor ses det også, hvordan denne arbejdsform er sprunget frem blandt de danske virksomheder. Der er også grunde til, hvorfor det er en fordel at arbejde i et coworking kontor. Dog er det vigtigt, at coworking spaces kontoret passer til virksomheden, for at du får det optimale ud af arbejdsmåden. Læs her mere om fordelene ved coworking, og hvordan du netop finder et passende coworking kontor.

Større trivsel blandt medarbejderne og mulighed for sparring

Det viser sig, at virksomheder, som opererer på coworking spaces kontorer, oplever en større trivsel blandt medarbejderne. Dette skyldes flere forskellige årsager, og én af årsagerne er den store mængde fleksibilitet. Jo større fleksibilitet, der er forbundet med arbejdet, jo mere fri og værdsat vil den enkelte medarbejder typisk føle sig.
Derudover giver coworking rig mulighed for sparring og networking. Du indgår nemlig i et socialt fællesskab sammen med ligesindede erhvervsdrivende, der alle sammen brænder for deres arbejde. Her kan du altså tage læring ved andres erfaringer, samtidig med du kan lufte egne idéer og tanker, der er på tegnebrættet.

Coworking kontor er en billig løsning

Trivsel blandt medarbejderne og sparring med ildsjæle er to kæmpestore fordele. Skulle dette alligevel ikke være nok, er der også en anden rigtig god fordel ved coworking spaces kontorer – det er nemlig en billig løsning. Du får lave driftsomkostninger, en stabil husleje og mulighed for blot at betale for det, som du rent faktisk bruger. Dette giver virksomheden mulighed for at bruge kapital på andre områder, som vil være med til at skabe bedre værdi for kunderne.

Valg af coworking til netop din virksomhed

Er du fristet af coworking kontorers mange fordele, forstår vi det godt. Nu skal du blot sørge for at vælge et passende coworking spaces kontor til netop din virksomhed. Det er en god idé at dele arbejdsplads med erhvervsdrivende, som nogenlunde arbejder inden for samme felt. Derudover skal du overveje, hvor meget plads du har behov for samt andre services. Dette tæller bl.a. forhold såsom parkering, printerfaciliteter, reception, håndtering af post, frokostordning og meget mere.

Mange muligheder for kontorfællesskab i Aarhus C

Gennem de seneste år er der blevet bygget flere og flere kontorejendomme i centrum af Aarhus. Iblandt de mange nye kontorejendomme finder du bl.a. også diverse kontorfællesskaber i Aarhus C – både større og mindre typer. Dette er ideelt for erhvervsdrivende i byen, som netop er på udkig efter at blive en del af et kontorfællesskab. Om du ønsker at leje mindre eller større kontorlokaler, er ligegyldigt – du finder uden tvivl et blandt de mange erhvervslejemål i Aarhus C. Men hvad er der så fantastisk ved et kontorfællesskab? Det kan du læse mere om her.

Mulighed for at spare penge i et kontorfællesskab i Aarhus C

Den åbenlyse fordel ved at blive en del af et kontorfællesskab i Aarhus C er, at du som erhvervsdrivende kommer til at spare penge. Driftsomkostningerne kommer nemlig til at blive meget lavere, end hvis virksomheden fandt eget erhvervslejemål i Aarhus C. Derfor får du altså som iværksætter mulighed for at finde en billig arbejdsplads, hvor du fortsat får en række services inkluderet. Disse services afhænger af det enkelte kontorfællesskab og dine behov.

Slip for bekymringer om uforudsete regninger

En anden fordel ved kontorfællesskaber er, at du får en mere stabil økonomi, hvad angår husleje. Du betaler en fast leje enten hver måned eller hvad tredje måned, og derfor ved du altid, hvad huslejen er. Det betyder, at du ikke skal gøre dig bekymringer om diverse uforudsete regninger. Dette er især et plus for nyligt etablerede virksomheder. Her er der ikke altid kapital til at betale dyre udgifter, som ikke var tænkt med som en del af budgettet.

Sparring og networking i kontorfællesskaber

Når du bliver en del af et kontorfællesskab frem for et erhvervslejemål i Aarhus C, får du virkelig sat nogle rammer for både social og faglig networking. Herigennem får du rig mulighed for at networke og sparre med andre ildsjæle, der også er erhvervsdrivende. Dette skaber stor værdi for virksomheder, uanset om de er store eller små. Dog er det især en fordel for virksomheder, der næsten lige er blevet etableret. På denne måde kan du nemlig hurtigt tilegne dig viden og færdigheder gennem andre, samtidig med du kan få indspark på dine egne idéer.

Erhvervshøringer sikrer erhvervslivets input

Som erhvervsdrivende i Aarhus er der gode muligheder for at få sine input hørt. Dette muliggøres gennem diverse erhvervshøringer, hvor erhvervsklimaets temperatur i Aarhus tages. På denne måde kan aarhusianske erhvervsdrivende komme til orde – og dermed har de mulighed for at præge virksomhedernes rammevilkår.
Ved at erhvervslivet tilkendegiver deres input, er det muligt for byen at sikre de bedste vilkår i fællesskab. Erhvervshøringerne leder bl.a. efter idéer til, hvordan de optimale vilkår for vækst, udvikling og nye arbejdspladser opnås. Derudover diskuteres emner såsom kvalificeret arbejdskraft, erhvervsarealer, infrastruktur, bæredygtighed, kommunal virksomhedsservice, iværksætteri og lignende.

Unik mulighed for virksomhederne i Aarhus

Når erhvervslivet inviteres med til sådanne erhvervshøringer, er det en unik mulighed for virksomhederne i Aarhus. De får god mulighed for at præge udviklingen, idet der sættes ord på betydningsfulde faktorer. Herved skabes en bedre sammenhæng mellem byens udvikling og erhvervslivets behov.
Det er Erhverv Aarhus, der står bag erhvervshøringerne. I alt vil fire erhvervshøringer foregå i Aarhus Vest, City, Syd og Nord. Høringerne foregår fra den 10. marts til den 19. marts, og de forskellige input vil efterfølgende formidles videre til Aarhus Byråd.

Fortæl, hvordan det er at være erhvervsdrivende i byen

Under erhvervshøringerne vil det altså være muligt for byens erhvervsdrivende at fortælle, hvordan det er at drive virksomhed i Aarhus. Derudover er det også muligt at komme med forslag til, hvordan det kan blive bedre at være erhvervsdrivende i byen. Har du derfor en holdning til Aarhus’ erhvervsklima, vil det være en unik mulighed at deltage i disse erhvervshøringer.
Størrelsen af din virksomhed eller branche er ligegyldig. Målet med erhvervshøringerne er nemlig at få repræsenteret alle virksomhedsstørrelser, brancher og dele af byen. Er du nysgerrig på erhvervshøringerne, gælder det om at tilmelde dig høringerne hurtigst muligt. På denne måde er du sikker på, at du ikke går glip af den unikke mulighed for at sætte dit præg på erhvervslivet i Aarhus.

Gode muligheder som erhvervsdrivende

Aarhus er kendt for at være en by, der giver gode muligheder for erhvervsdrivende. Derfor ses det også, hvordan flere og flere aarhusianske virksomheder oplever succes og vækst. Har du brug for at leje et kontorlokale, findes der heldigvis et stort udbud af netop dette. Ved at leje et kontorlokale i Aarhus, vil du hurtigt have mulighed for at tage din virksomhed til helt nye højder.

Valg af coworking-kontor? Tag til flere fremvisninger

Når det er tid til at søge efter et nyt kontor, er det for mange erhvervsdrivende ikke nødvendigvis den allermest populære disciplin. Af denne grund vælger mange virksomheder at nedprioritere denne aktivitet – lige indtil behovet for nyt kontor bliver så stort, at det første og bedste kontor er nødvendigt at tage.
Sådan behøver det dog ikke at være, da det blot gælder om at starte søgningen af coworking-kontorer i god tid. På denne måde har virksomheden mulighed for at tage til flere fremvisninger – og dette er en aktivitet, der virkelig er givende.

Forstå dine behov ved fremvisningerne

Fremvisninger af huse og lejligheder svarer faktisk meget til fremvisning af coworking spaces – det er først ved selve fremvisningerne, at du forstår dine behov. Måske du har en idé om, at dit fremtidige coworking-kontor skal være i rum med en masse energiske iværksættere – men så finder du ud af, at det faktisk virker mere forstyrrende for dig end givende, hvorfor lukkede coworking spaces er mere givende for dig.
Måske du ikke føler, at et fælleskøkken og kaffemaskine er en nødvendighed – men så finder du ud af, at gratis kaffe af god kvalitet faktisk gør hele forskellen. Det er netop de små detaljer, der kan gøre udslaget for, at du får en succesfuld oplevelse i et coworking-miljø. Derfor er det nødvendigt, at du tager til flere forskellige fremvisninger, da du på denne måde bliver mere klar over dine egentlige behov.

Sørg for at vurdere din virksomheds vækst

Det kan være svært at forudsige fremtiden – specielt for virksomheder. Dog er det alligevel nødvendigt, at du som iværksætter sørger for at gøre dit bedste for at vurdere virksomhedens fremtidige vækst.
Ved du allerede nu, at det er nødvendigt at ansætte flere medarbejdere inden for den nærmeste fremtid, er det værd at overveje et kontorhotel eller leje et lukket coworking-kontor. Herved skal du ikke bruge penge på at flytte i nyere og større lokaler senere hen. Dette er nemlig oftest en billigere løsning at sidde i et for stort kontor i en periode frem for at skulle flytte meget rundt.

Overvej dit ønske af type af coworking kontor

Slutteligt skal du overveje, hvad du ønsker, at dit coworking-kontor skal have fokus på. Har du brug for en kreativ stemning med skæve indretninger? Et iværksættermiljø med masser af events og gode netværksmuligheder? Et coworking space med tech, software og hardware? Eller et socialt fællesskab med vidensdeling, sparring og networking?

Gode råd til valg af kontorfællesskab i Aarhus C

Flere og flere iværksættere vælger at blive en del af et kontorfællesskab – og dette gør sig også gældende i Smilets By. Det er da også med god grund, da kontorfællesskaber bringer mange fordele med sig. Det forholder sig nemlig sådan, at en erhvervsdrivende faktisk ikke altid har et behov for et kontor – behovet er i stedet for en god arbejdsplads.
Dette er netop, hvad et kontorfællesskab i Aarhus C kan tilbyde. Kontorfællesskaber og andre co-working spaces giver iværksættere fleksible rammer, hvor fokusset er på forretningen. Dertil kan virksomheden trække på kontorfællesskabets faciliteter og fællesskab. Men hvordan vælges et kontorfællesskab i Aarhus C? Det giver vi dig nogle gode råd til her.

Lukket kontor, flex-plads eller fast plads?

Nutidens kontorfællesskaber i Aarhus C giver mange forskellige muligheder for at arbejde. Udbuddet af kontorpladser er derfor varierende, og dette er noget, du som erhvervsdrivende skal tage stilling til. For hvilken slags kontorplads passer bedst til dig?
De lukkede kontorer er for dig, der ikke har lyst til at sidde i samme rum med andre firmaer. Her har du i stedet dit eget kontor, hvor døren kan lukkes og låses efter behov. Dette er især fordelagtigt for dig, der har flere medarbejdere.
Flex-pladser er derimod for dig, som ikke har brug for en fast kontorplads. Dette skaber masser af fleksibilitet, da du kan arbejde præcis, som du vil. Flex-pladser er typisk billigst i pris. Dog betyder det også, at du ikke kan efterlade ting på kontorpladsen, men du skal i stedet medbringe tingene fra gang til gang.
Slutteligt kan du også vælge at få en fast plads. Her kan du efterlade alle tinge ting efter endt arbejdsdag. Kontorpladsen er nemlig helt din egen og kun din. Det betyder også, at du har bedre mulighed for at personificere

kontorpladsen med billeder af familie osv.
Vær fra start strategisk – behov for flot indretning og mødelokaler?

Det gælder selvfølgelig om at være strategisk fra starten i valget af kontorfællesskaber i Aarhus C. Er du derfor en virksomhed, som ofte har kundebesøg, skal dette afspejle sig i dit valg af kontorfællesskab. Her skal indretningen være flot og veltænkt, da førstehåndsindtryk er altafgørende. Derudover skal der være mødelokaler til rådighed – og brug af dem skal gerne være inkluderet i din månedlige leje.
Synes du ikke, at du kan finde et passende kontorfællesskab blandt de mange fællesskaber i byen, er det selvfølgelig også altid en mulighed at leje et erhvervslejemål i Aarhus C.

Tips til dig, der driver forretning i Aarhus

Aarhus er Danmarks andenstørste by, og det betyder selvfølgelig, at byen er ideel at drive forretning i. Både restauranter, butikker, barer, caféer og servicevirksomheder nyder godt af de mange fordele, som Smilets By tilbyder. Derfor har du også god mulighed for at leje kontorlokaler i byen – både i centrum og i forstæderne.

Men hvad bør du være opmærksom på som erhvervsdrivende i Aarhus? Overvejer du ikke byens fordele, kan du hurtigt komme til at gå glip af dem – og dette ville være en skam. Læs med her på siden og få tips til, hvordan du driver forretning i Aarhus.

Bliv en del af et kontorfællesskab

I Aarhus finder du et væld af kontorfællesskaber. Et kontorfællesskab er en særdeles god måde at drive virksomhed på. I kontorfællesskaber får du nemlig fleksible rammer, mulighed for at fokusere på at skabe vækst i din forretning, gode faciliteter og et nærende fællesskab. Kontorfællesskaber såsom Baron Fritz, Vaerksted, Perron, Sjak27 og Baghuset er blot et udpluk af byens mange kontorfællesskaber. Du finder alt fra 1 til 105 kvadratmeter til forskellige priser – og dermed finder du altså kontorfællesskaber til alle behov.

Gør brug af potentialet for sparring

Placeringer i større byer betyder, at du som erhvervsdrivende har et større potentiale for at sparre med andre erhvervsdrivende. Dette giver dig rig mulighed for at opnå større indsigt, se anderledes på tingene og diskutere dine egne visioner. I det lange løb kan dette både være med til at styrke virksomhedens fremtidige tiltag, mens det ligeledes kan være med til at styrke virksomhedens nuværende drift. Du finder diverse netværks- og sparringsgrupper i byen online. Nogle vil være gratis at deltage i, mens andre vil koste penge. Det er dog penge, der er værd at betale, da du kan opnå unik sparring og idégenering med ligesindede iværksættere.

God mulighed for lokal markedsføring

Dertil giver Aarhus dig rigtig gode muligheder for lokal markedsføring – både online og offline. Segmenter din målgruppe, udvælg ønskede mediekanaler og skab et lokalt budskab. For at finde ud af, hvorvidt din lokale markedsføring har båret frugt, skal du selvfølgelig foretage målinger. Dette kan du gøre på forskellige områder – f.eks. gennem et stigende antal bookinger, salg og opkald.

Sådan vælger du den rigtige erhvervsrengøring

Professionel erhvervsrengøring er et must i langt de fleste virksomheder. Ved at få et professionelt erhvervsrengøringsfirma til at stå for rengøringen af kontorlokalerne kan virksomheden i stedet bruge energi på at udføre selve arbejdet. Derudover skaber det et bedre arbejdsmiljø for de ansatte, således de ligeledes kan udføre deres arbejde på bedste vis. Du kan her læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige erhvervsrengøring til netop din virksomhed.

Professionel rengøring med styr på arbejdet

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at vælge et rengøringsfirma, der udfører deres arbejde ordentligt. Det nytter ikke noget, at rengøringsarbejdet gøres halvhjertet – så kan I lige så godt selv udføre arbejdet. Rengøringen skal være professionel og overholde de gængse regler udarbejdet af Arbejdstilsynet.

Overvej, hvorvidt arbejdspladsen har brug for frekvensrengøring eller daglig rengøring. Typisk vælger virksomheder frekvensrengøring af lokaler såsom mødelokaler. Disse typer lokaler er områder med mindre belastning, og derfor behøver de ikke at blive gjort rent lige så ofte. Udarbejd en rengøringsplan med rengøringsfirmaet, sådan I begge er indforstået med kravene til rengøringen.

Pålidelig rengøring – hver gang

Ikke nok med at kvaliteten af rengøringen skal være god, så skal den også være pålidelig. Det nytter ikke noget, at rengøringen kun er af høj kvalitet hver anden gang. Kvaliteten skal være høj hver eneste gang, og derfor skal du vælge et pålideligt rengøringsfirma. På denne måde giver du dine ansatte de bedste forudsætninger for at føle sig godt tilpasse i omgivelserne samt skabe det bedste førstehåndsindtryk.

Forhør dig gerne hos nærliggende virksomheder om, hvilke rengøringsselskaber de bruger. Det er altid godt at høre om andres erfaringer – både gode og dårlige. Derfor kan du med fordel også læse brugeranmeldelser på internettet omkring diverse rengøringsfirmaer. Husk dog at læse disse med visse forbehold. Folk har det oftest med at skrive anmeldelser af noget, hvis de har været utilfredse – og dermed ikke, hvis de rent faktisk har været tilfredse med arbejdet.

Effektivt rengøringsmiddel – gerne miljøvenligt

Slutteligt anbefaler vi også, at du ser på rengøringsfirmaets brug af rengøringsmidler. Hvad er kvaliteten af disse? Og er de miljøvenlige? I disse tider med det store fokus på klimaet er det en stor fordel at vælge erhvervsrengøring med brug af miljøvenlige rengøringsmidler. Herved belastes miljøet mindst muligt, samtidig med at kontorlokalerne holdes rene.

Idéer til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø

De ansattes trivsel på kontoret har en stor indflydelse på, i hvor høj grad medarbejderne er i stand til at udføre deres arbejde. Trives medarbejderne, har de typisk en større arbejdsglæde, højere produktivitet, lavere sygefravær, samtidig med at det forebygger stress. Men trivsel kan være en svær størrelse at arbejde med, da definitionen på trivsel varierer fra person til person. Typisk er fællestrækket dog, at mennesket har et behov for at opleve balance og velvære. Du får her nogle idéer til, hvordan det psykiske arbejdsmiljø på kontoret kan forbedres.

Arbejdet skal give mening

At udføre meningsløst arbejde er ekstremt demotiverende. Derfor er det vigtigt, at de ansatte føler, at deres arbejde giver mening. Lad dem vide, hvordan deres arbejde bidrager – enten i form af værdiskabelse for samfundet eller for kunderne. Lad de ansatte forstå, hvordan deres bidragelse giver værdi for virksomhedens overordnede mål eller samlede produkt.

Lad dem influere deres arbejde

Trivslen kan også opnås ved at lade medarbejderne influere deres eget arbejde. Dette kan enten være i form af planlægning, arbejdsforhold, udførelse, samarbejdspartnere, indretning, arbejdstid og lignende. Forhør dig om de enkeltes behov – og husk at lytte til dem. Lader du blot de ansatte fortælle om deres ønsker uden at anvende det i praksis, vil medarbejderne blot føle sig overhørt.

Ledelsen og kolleger skal give social støtte

At modtage støtte fra andre mennesker er væsentligt. Mennesker er flokdyr, som har et behov for anerkendelse fra andre, og derfor er social støtte vigtigt. Den sociale støtte bør både komme fra ledelsen og andre kolleger. Sørg altid for at anerkende hinanden på de rigtige tidspunkter, og giv en hjælpende hånd fra tid til anden.

Mindsk uvished og utryghed med forudsigelighed

Hvis de ansatte arbejder i uvished, kan dette i høj grad skabe utryghed. Dette kan elimineres ved at give de rette oplysninger på de rette tidspunkter. På denne måde skabes forudsigelighed, hvilket altså skaber tryghed blandt medarbejderne.

Stil passende krav i arbejdet

Som arbejdsplads må der hverken stilles for lave eller for høje krav til de ansatte. Er kravene for lave, kommer medarbejderne til at kede sig, mens for høje krav virker demotiverende. Stil derfor de rette krav, og gør dem klare over for de ansatte. Lad dem derudover vide, hvornår de har udført arbejdet godt nok i form af anerkendelse eller belønning.

Gode råd til at skabe ergonomiske forhold på kontoret

At indrette arbejdspladsen korrekt har en stor betydning for medarbejdernes sundhed. Især ved mange timers arbejde foran en computer er det vigtigt at skabe ergonomiske forhold. Er forholdene ikke gode, kan det give medarbejderne ubehag i skuldre, nak og ryg – og i værste fald kan det lede til et højere sygefravær. Men hvordan kan du så indrette kontoret med fokus på ergonomi? Det giver vi dig gode råd til her.

Kontorets belysning har en virkning

Umiddelbart tænker de fleste på kontorstole og skriveborde, når der er tale om ergonomiske forhold. Disse er også ekstremt vigtige – og vi vil komme ind på disse senere – men faktisk har kontorets belysning ligeledes en virkning på de ansatte. Kontoret skal have en blanding af dagslys og kunstigt lys. Dagslyset forbedrer indeklimaet, men det må ikke blænde medarbejderne. Placer skriveborde så tæt på vinduerne som muligt – men giv mulighed for at skærme for solen via gardiner eller persienner.

Det kunstige lys bør bestå af energibesparende lyskilder og være flimmerfrit. Lad arbejdslamperne være fleksible ved at vælge lamper, der kan indstilles. Placer lyset, sådan lyset kommer i medarbejdernes øjenhøjde fra siden. Herved undgår du, at lyset spejles i blanke overflader. Husk at rengøre og vedligeholde alle lyskilder, således de kan afgive deres optimale lys.

Skriveborde og kontorstole er altafgørende

Som sagt har skrivebordene og kontorstolene en altafgørende betydning. Skrivebordet skal passe til den enkelte ansattes højde og arbejdsopgave. Derfor vælger de fleste et hæve-sænkebord, der kan justeres i forhold til den enkelte. Hæve-sænkeborde gør det også muligt for medarbejderne at variere deres arbejdsstillinger, hvilket sætter godt gang i blodcirkulationen. Skrivebordets dybde skal være dyb nok til, at de ansatte både kan have computerskærm, tastatur og mulighed for hvile af underarm og hænder.

Kontorstolen bør kunne varieres, således ømhed i kroppen forebygges. Stolen skal være stabil samt kunne indstilles i højden, stoleryg og sæde. Herved justeres kontorstolen til den enkelte medarbejders krop. Stolen skal ligeledes give god støtte til lænden. Derudover skal medarbejderne have tilstrækkelig plads omkring sig. På denne måde får deres krop den rette mængde ilt og blodcirkulation. Placer med fordel en fodskammel, sådan de ansatte kan variere deres siddestillinger yderligere.

Centralt kontor eller kontor uden for byen?

Når du skal vælge kontorlokaler, skal du tage stilling til, om du vil have en central placering, som ofte er dyrere, eller om du vil have lokaler beliggende uden for byen og dermed spare penge. Vi kigger nærmere på forskellige aspekter af dette her nedenfor.

Spar penge ved at vælge et kontor uden for byen

Du kan ganske enkelt spare rigtig mange penge ved at vælge et kontor med en mindre central placering. Er det ikke nødvendigt for dig at have et kontor, der ligger lige i centrum af byen, er det derfor bestemt fornuftigt at kigge på lokaler uden for bygrænsen.

Særligt, hvis du er på udkig efter et større kontorlokale, kan det være en fordel at vælge en mere ”afsides” placering. Når du gør dét, får du ganske enkelt mange flere kvadratmeter for pengene.

Overvej de forskellige transport- og parkeringsmuligheder

Når du skal vælge, om du skal have kontor i eller uden for byen, skal du i høj grad kigge på transport- og parkeringsmuligheder. Holder du eksempelvis ofte kundemøder med kunder, der kommer kørende langvejsfra? Så er det sandsynligvis næppe en fordel med et kontor lige i centrum. Til gengæld kan det give mening at vælge et kontor tæt på en motorvej, hvor der desuden er gode muligheder for at parkere.

Er alle dine kunder og samarbejdspartnere lokaliseret i centrum af byen? Så er det naturligvis en fordel, at du også er. På den måde bliver det nemt at holde møder. Desuden kan en central placering gøre det nemmere for dine ansatte at komme til og fra kontoret – særligt, hvis de pendler.

Er brandingværdien ved et centralt kontor vigtig?

Der er en vis brandingværdi i at have et kontorlokale midt i byen. Har du mulighed for at reklamere udadtil ved dine kontorlokaler, kan du blive eksponeret for virkelig mange mulige kunder og samarbejdspartnere, hvis du har et centralt beliggende kontor.

Er du inden for et fag, hvor branding virkelig spiller en stor rolle, kan brandingværdien være grund nok i sig selv til, at du bør overveje en central placering til dine lokaler.

Sådan prioriterer du motion på arbejdspladsen

Mange arbejdspladser med meget kontorarbejde er kendetegnet ved meget stillesiddende arbejde. Det er ikke altid godt for dine medarbejdere at sidde så længe ad gangen. Det kan derfor være en god idé at hjælpe lidt bevægelse ind i hverdagen på arbejdspladsen. Men hvordan gør du?

Her i indlægget kigger vi nærmere på, hvordan du kan prioritere motionen på arbejdspladsen. Vi giver dig tre tips til, hvordan du kan bære dig ad. Læs med her.

Stil fitnessfaciliteter til rådighed

For at hjælpe dine medarbejdere med at bevæge sig mere i hverdagen kan du stille fitnessfaciliteter til rådighed. Har du ikke selv lokalerne til det, er der også mange virksomheder, der laver faste aftaler med fitnesscentre.

Ved at stille fitnessfaciliteter til rådighed til dine medarbejdere er det lettere for dem at komme afsted. Det er især lettere for dem, hvis fitnessfaciliteterne er en del af virksomhedens lokaler. Alternativt kan det også være en ganske god løsning, hvis der ligger et fitnesscenter tæt på arbejdspladsen, hvor det er nemt at svinge forbi.

Lav motionspauser i løbet af arbejdstiden

Selvom det kan være fint at have faciliteter, der kan benyttes før og efter arbejdstiden, kan det også være godt at lægge nogle motionspauser ind i arbejdstiden. Det kan for eksempel være korte gå-pauser, hvor man lige tager en tur rundt på kontoret.

Det kan også være, at der laves forskellige øvelser et par gange i løbet af en arbejdsdag. Det kan for eksempel være, at der laves 10 sprællemænd kl. 10.00, 30 sekunders planke kl. 13.00 og 10 mavebøjninger kl. 15.00. Her er der selvfølgelig mulighed for at lave forskellige variationer fra dag til dag eller uge til uge.

Vær en frontfigur for mere bevægelse

Hvis du vil prioritere motionen på arbejdspladsen, er du som arbejdsgiver nødt til at gå forrest. Du skal tage initiativet. Ellers kommer dine medarbejdere ikke til at følge trop. Du er derfor nødt til at vise dig som en rollemodel, som dine medarbejdere har lyst til at følge.

Det kan tage lidt tid, før dine medarbejdere følger trop. Det kan derfor betyde, at du er nødt til at holde fanen højt alene noget tid, før de andre følger med. Det skal dog nok komme, hvis du giver det et ihærdigt forsøg.

Sådan gør du dit kontor mere bæredygtigt

Har du netop fundet dit drømmekontor i Aarhus, men ønsker at gøre det mere bæredygtigt? Der er flere og flere virksomheder, der vælger at designe deres kontorlokaler med fokus på at forbedre det hårdt ramte klima.

Ønsker du, at din virksomhed skal være med til at gå forrest i kampen for bæredygtighed, så er der flere måder, I kan gøre det på. Læs om dette i artiklen her.

Gå op i genbrug

Der er rigtig mange måder, du kan gøre kontoret mere miljøvenligt. En af de nemmeste måder må dog siges at være genbrug. Hvis I kan genbruge så mange af jeres ting på kontoret, så kan I hurtigt gøre arbejdspladsen mere bæredygtig. Hvis du har ting, som I ikke kan bruge mere, så kan i også lave genbrugskasser, hvor tingene kan blive sendt til genbrug og få en bedre skæbne end ved at smide det ud. Dette kan eksempelvis være papir, glas, plast, som kan komme i forskellige genbrugskasser. Har I meget elektronik, så kan det også genbruges. Derfor er det også en god idé at gemme elektronik som skærme, computere og printere, som du kan give til genbrug.

Gå papirløs – eller skær ned på det

Der er rigtig mange virksomheder, der allerede har valgt at skrotte papiret totalt på arbejdspladsen. Det er dog ikke alle, der har valgt at gå den bæredygtige vej at blive papirløse, men det er et godt sted at starte. Overvej derfor, hvorvidt det er nødvendigt, at du har papir på kontoret? Det er selvfølgelig ikke alle virksomheder, der på grund af deres arbejdsområde kan gå fuldstændig papirløse, men her kan papiret eventuelt genbruges. En god huskeregel er også at bruge begge sider af papiret, så du kan reducere jeres brug af papir.

Spar på energien

En af de helt store syndere for miljøet må siges at være alt den energi, der bruges på et kontor. Hvis du ønsker at være mere bæredygtige, så bør du reducere energien på kontorerne. Det er ikke kun godt for miljøet, det er også rigtigt godt din virksomheds økonomi. Dette kan du eksempelvis gøre ved at tjekke, om der steder på kontoret, som opvarmes eller afkøles unødigt meget.

Prioritér det sunde klima i kontorlokalerne

Klimaet på kontoret er vigtigt for driften af virksomheden. Det kan nemlig høj grad påvirke dine medarbejdere, hvis der ikke er et sundt klima.

Vil du give dig selv og dine medarbejdere et behageligt sted at arbejde, er det nødvendigt at prioritere et sundt klima i kontorlokalerne. Læs mere om i denne artikel, hvordan du kan bære dig ad.

Skil dig af med unødvendige kemikalier

Der kan være mange kemikalier rundt omkring i virksomheden, som bidrager til et usundt klima. Det kan være alt fra parfumeret sæbe til tunge rengøringsmidler med en masse kemikalier i.

Vil du forbedre klimaet i kontorlokalerne, kan du gå på jagt efter unødvendige kemikalier. Du kan for eksempel kigge dine rengøringsmidler til kontoret efter i sømmene. Hvad er der egentlig i dem?

Hvis der er mange kemikalier i rengøringsmidlerne, kan det sikkert betale sig at skifte dem ud med nogle mere miljørigtige varianter i stedet for. Derudover kan det være en god idé at vælge parfumefrie sæbeprodukter og lignende.

Gør udluftning til en fast del af hverdagen

For at skabe et sundt klima på kontoret er frisk luft nødvendigt. Det er derfor vigtigt, at der jævnligt bliver luftet ud på kontoret. Har du rigeligt med vinduer, behøver du ikke nødvendigvis investere en masse penge i et klimaanlæg.

Hvis du sørger for at have en fast plan over, hvornår der skal luftes ud, bliver det hurtigt en god og sund vane. En vane, som heldigvis kommer klimaet på kontoret til gode. Hvis der bliver luftet ud 3-4 gange om dagen, kan du gøre en stor forskel.

Brug planter til at rense luften

Selvom frisk luft er en rigtig god måde at lufte ud på, kan planter også være en rigtig god løsning. De lufter selvfølgelig ikke ud på samme måde. Visse planter kan dog hjælpe med at rense luften.

Tager du på en planteskole, kan du spørge efter planter med disse gode egenskaber. Placerer du dem flere forskellige steder i kontorlokalerne, kan det bidrage til et sundt indeklima. Det virker meget enkelt, men det kan faktisk gøre mere for klimaet på kontoret, end du lige tror.

Møbler til virksomhedslokalerne – hvad skal du huske?

Når du har en virksomhed, er det selvsagt, at du skal have skriveborde og kontorstole til dine medarbejdere. Det kommer nok ikke som den store overraskelse. Der er dog mange andre møbler, du skal huske, når du skal indrette virksomhedslokalerne. I dette indlæg har vi samlet inspiration til de møbler, du skal huske. Der er nemlig helt sikkert nogle, du glemmer i farten. Læs med, og få alle møbler med til virksomhedslokalerne.

Opbevaring, opbevaring, opbevaring

Opbevaring er en vigtig del i virksomheden. Der kan være en masse papirer, mapper, demomodeller og lignende, som skal opbevares et sted. Men hvor er det lige, det skal opbevares? Det er en fordel at have reoler, skabe, skænke og lignende, hvor du kan opbevare alle disse ting. Nu skal du ikke bare købe opbevaringsmøbler i blinde. Det skal selvfølgelig være noget, der passer til formålet. Gør dig derfor nogle tanker om, hvad du skal have opbevaret, og hvad den bedste løsning er til det.

Gør noget ud af indretningen i mødelokalerne

Når du har en virksomhed, har du sikkert møder med medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere fra tid til anden. Du har sikkert et mødelokale til formålet, men hvordan er det indrettet? Mødelokalet bliver ofte overset, da det ofte ikke bruges hver dag. Det er dog et vigtigt rum. Dem, du har møde med, skal nemlig føle sig godt tilpas. Det er derfor vigtigt, at du grundigt overvejer møblerne i mødelokalet. Det er ikke i forhold til borde og stole. Det er mere i forhold til billeder, lamper og lignende, der gør rummet indbydende. Er rummet indbydende, vil den besøgende føle sig mere tilpas.

Har du en reception med et venteområde?

Har du nogle forholdsvis store virksomhedslokaler, hvor der også er en reception? Det er smart at have en reception. Her kan de besøgende nemlig melde sin ankomst, hvor de efterfølgende kan blive hentet af den rigtige medarbejder. Den besøgende kan nogle gange skulle vente nogle få minutter. Det kan derfor være en fordel, hvis der er en sofa eller en stol, hvor vedkommende kan sidde ned i mellemtiden. Det gør det mere behageligt for den besøgende.

Indretning af kontor – er det noget, du skal bruge tid og penge på?

Når du har fundet et nyt kontor til din virksomhed, skal du have nogle kontormøbler ind i lokalet. Det er lidt en nødvendighed, for at det bliver brugbart for dig. Der er dog mange, der er i tvivl om, om de skal bruge tid og penge på indretningen. I dette indlæg gør vi dig klogere på indretningen af kontoret. Vi giver vores besyv på, om du skal bruge tid og penge på det.

Tid – ja!

Du spørger nok: ”Kan det betale sig at bruge tid på?” Vores svar er helt sikkert, at det kan det helt sikkert. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal bruge flere uger på det. Hvis du blot bruger en smule tid på at gøre indretningen af kontoret lidt hyggelig, kan det gøre en stor forskel. Men hvorfor er det lige, du skal bruge tid på det? Nu skal du høre. Når du har en virksomhed, vil der helt sikkert fra tid til anden komme kunder, samarbejdspartnere og lignede forbi til møder og aftaler. Når de kommer til dit kontor første gang, skal du gøre et godt førstehåndsindtryk. Det er ikke kun dig som person, der repræsenterer din virksomhed. Dine kontorlokaler vil også repræsentere din virksomhed. Ved at bruge lidt tid på indretningen kan du gøre det mere indbydende. Det kan gøre en større forskel, end du lige tror. Derudover vil det også være sjovere for dig og dine medarbejdere at være i kontorlokalerne. Der vil nemlig være brugt tid på at gøre det indbydende og hyggeligt.

Penge – ikke nødvendigvis

Vi er nu kommet med vores mening om, at det helt sikkert er værd at bruge tid på indretningen. Du tænker sikkert, at det også er lig med en masse penge, der skal bruges på indretningen. Det behøver det dog ikke nødvendigvis at være. Du behøver ikke at indrette kontorlokalerne med smarte (og ikke mindst dyre) designermøbler. Du kan sagtens gå lidt mere enkelt til værks. Du kan også vælge brugte kontormøbler. Du kan nemlig sagtens få en lækker indretning, selvom du køber brugte kontormøbler. Hvor mange penge, du vil bruge på projektet, er derfor helt op til dig.

Lad en frokostordning i fælles lokaler øge medarbejdertrivslen

Der hersker ingen tvivl om, at dine medarbejderes trivsel har stor betydning for sygefravær og performance på arbejdspladsen, og det gør sig både gældende i større og mindre virksomheder. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, hvordan medarbejdertrivslen kan øges, således både du og medarbejderne oplever en stigning i performance og får en sundere arbejdsplads.

En fælles frokostordning øger fællesskabet på arbejdspladsen

I dag sidder flere og flere foran deres skærm flere timer ad gangen, og man får måske ikke snakket så meget med sine kolleger. Det er netop det, som pausen skal benyttes til, og derfor bør arbejdspladsen også skabe nogle rolige rammer, der inviterer til dette. Omkring middagstid begynder langt de fleste at have brug for en pause, og det er naturligt at søge mod køkkenet for at hente sin medbragte mad. Der kan dog hurtigt gå tid med at finde maden frem, anrette den og ikke mindst stå i kø til mikroovnen.

En fælles frokostordning kan bidrage med lækker mad, fællesskab og tidsbesparelser. Den bliver nemlig genstand for samtaler på tværs af bordene, og alle undgår unødvendig spildtid i køkkenet, som i stedet kan bruges på at slappe af og nyde kollegers selskab.

Sørg for at skabe et indbydende og roligt frokostmiljø

En fælles frokostordning kan dog ikke i sig selv øge medarbejdertrivsel og performance. Den skal nemlig serveres i nogle rammer, som opfordrer til samvær og afslapning. Det handler nemlig ikke om at spise hurtigt og komme videre, men derimod om at nyde maden og kollegernes selskab i de 30 minutter, der er afsat. Du skal derfor sørge for at skabe nogle rolige og sunde rammer med et godt indeklima og en god akustik.

Når du skal indrette lokalet, afhænger det selvfølgelig af størrelsen på din arbejdsplads, men vi foreslår, at du benytter flere mindre borde i stedet for store og lange borde. Benyt borde med plads til otte-ti personer, så dine medarbejdere nemmere kan føre samtaler og lære hinanden at kende over frokosten. Hvis man sidder ved store og lange borde, har man som regel en tendens til at sætte sig i mindre grupper, da det ikke er muligt for 30-40 mand at deltage i den samme samtale på tværs af bordet. Fordelen ved brugen af flere mindre borde er også, at man skaber et åbent frokostmiljø, hvor det bliver naturligt at cirkulere rundt mellem bordene og sidde sammen med forskellige medarbejdere.

Kontor i Aarhus – vil du være inden for Ringgaden eller uden for Ringgaden?

Vælg side – inden for Ringgaden eller uden for Ringgaden?

Kender du Aarhus, kender du garanteret også Ringgaden. Kender du Ringgaden, ved du sikkert også, at den i manges optik definerer skellet mellem ”selve Aarhus” og ”uden for Aarhus”. Der er dog meget, der tyder på, at det ikke er så nemt at skelne længere, og at Aarhus’ kreative erhvervsmiljø rykker længere og længere ud fra selve kernen af byen.

Læs med her, og bliv lidt klogere på, hvad du finder på den ene og den anden side af Ringgaden.

Inden for Ringgaden

Når man taler om det Aarhus, som ligger inden for Ringgaden, mener man typisk ”det centrale Aarhus”. Det er her, banegården er, det er her, du finder de fleste shoppingmuligheder og attraktioner, og driver du en mindre virksomhed, vil der garanteret også være mange lækre kontorlokaler på markedet, som passer til dine behov. Priserne er dog ofte meget høje, idet der er så mange om buddet.

Uden for Ringgaden

Aarhus er en by i konstant udvikling, og det betyder også, at ”centrum” bliver et mere flydende begreb. Særligt i det – nuvel, ret store – område uden for Ringgaden sker der rigtig meget i disse tider. Nye områder blomstrer, og Aarhus er ikke længere en by med kun ét centrum. Er du som virksomhedsdrivende på udkig efter et centralt sted til dine lokaler, kan du således lede mange flere steder i dag, end du har kunnet tidligere. Både Gellerup og Aarhus N er områder, hvori der sker stor udvikling, når det kommer til erhvervslokaler og –muligheder. Også inden for Ringgaden sker der udvidelser. Eksempelvis bliver Aarhus Ø i disse tider omdannet til en helt ny bydel med masser af gode erhvervsmuligheder.

Aarhus vokser altså, og det kan du som virksomhedsdrivende på udkig efter lækre lokaler i høj grad nyde godt af.

Hvornår bør man vælge et centralt beliggende kontor?

Det kan være utroligt fristende at leje et kontor uden for byen, da man derved ofte kan spare mange penge på huslejen. I nogle tilfælde giver det også rigtig god mening, men i andre tilfælde er det en stor fordel at vælge en central placering. Her kigger vi nærmere på, hvornår man bør vælge et centralt beliggende kontor.

1) Når der ikke er brug for lagerplads

Især for små virksomheder er det næsten umuligt at få råd til et kontor i midtbyen, hvor der samtidig er lagerplads. Har du brug for at kunne opbevare produkter, giver det derfor ofte god mening at vælge et kontorlejemål, som ligger uden for centrum. På den måde bliver det nemlig væsentligt nemmere at finde lokaler, som er store nok, til en fornuftig pris. Er der derimod ikke brug for lagerplads, kan du fortsat overveje et centralt beliggende kontor.

2) Når det skal være nemt at komme til og fra

Er det vigtigt for din virksomhed, at det er nemt at komme til og fra kontoret for både kunder, samarbejdspartnere og ansatte? Så er det værd at overveje at placere kontoret i centrum. På den måde er det nemt at komme til og fra, og det kan i nogle virksomheder være meget vigtigt. Dog skal du være opmærksom på, at det kan være svært at få parkeringspladser i centrum, og er der mange, som kommer i biler, kan dette blive et problem.

3) Når man har brug for et mindre kontor

Generelt er det ofte en fordel at have et kontor med en central beliggenhed – især hvis man arbejder sammen med andre virksomheder i samme område. På den måde er det nemlig virkelig nemt at mødes, og man kan nemt pleje sine virksomhedsforbindelser. Desuden er det attraktivt for de ansatte, at de nemt kan komme til og fra arbejdet. For manges vedkommende bliver det en hel del nemmere med for eksempel offentlig transport, når kontoret er centralt beliggende. Er der penge til det – hvilket der er større chance for, hvis man kun skal bruge et mindre kontor – vil det altså som regel være en fordel at placere sig centralt.

Planer om kæmpe vækstdriver i Danmark

For nylig blev danskerne præsenteret for de store planer om et kæmpe byggeprojekt, der skal gå hen og blive en kæmpestor vækstdriver for hele Danmark. Sådan lyder det i hvert fald, hvis man spørger Hvidovre Kommune og regeringen, der sammen lancerede et både ambitiøst og visionært byggeprojekt, der fortsat skal ruste os i kampen om store virksomheder og dygtig arbejdskraft i landet.

Et ambitiøst byggeprojekt

Der fokus på det store areal ved Avedøre Holme i Hvidovre Kommune. Området har i mange år fungeret som omdrejningspunktet for dansk erhverv, og en erhvervsadresse netop her er meget attraktiv. Derfor er planen også at udvide området yderligere, så der med tiden vil være plads til langt flere virksomheder i fremtiden. Grunden til, at netop Avedøre Holme og området omkring er så attraktivt for virksomheder, skyldes blandt andet, at det ligger meget tæt på god offentlig transport og Kastrup Lufthavn, og derudover er det meget tæt på København. En sådan placering kan være meget afgørende for virksomheders succes.

En grøn omstilling

Selvom hovedårsagen til udvidelsen af Avedøre Holme primært er at tiltrække erhvervslivet, er der også stor fokus på at gøre området attraktivt for natur- og dyreelskere samt sportsudøverne og friluftsinteresserede. Ifølge projektet bliver de nye holme nemlig et område med et rigt fugle- og dyreliv, hvor der også vil være mange forskellige faciliteter i forbindelse med blandt andet vandsportsaktiviteter.

Fornuftige analyser

Politikere og erhvervsfolk er begejstrede for projektet, og skal man gå ud fra de analyser, der indtil videre er lavet af Deloitte af projektet, ser det ud som om, at der er grund til at være forventningsfulde. Med den nye 17 km lange kystlinje, som ’Holmene’ vil bidrage til, tyder det på, at området vil kunne huse helt op til 12.000 nye arbejdspladser og derfor omkring 30.000 nye jobs. Det store byggeprojekt forventes af blive sat i gang allerede i 2022, hvorefter den første holm vil stå klar seks år efter. Man regner indtil videre med, at hele området vil stå færdigt omkring 2040, hvis alt går som planlagt.

Styrk det sociale fællesskab på kontoret

Når man driver en virksomhed, bør man ikke kun have opmærksomheden rettet mod økonomien, produktiviteten og kundernes tilfredshed. Det er ligeledes vigtigt at fokusere på en god stemning og en høj arbejdsglæde på kontoret. Uden motiverede, energiske og glade medarbejdere, er der nemlig slet ingen virksomhed. Herunder kan du læse om flere forskellige faktorer, der sikrer et godt socialt fællesskab på kontoret og dermed glade medarbejdere, der i sidste ende er med til at skabe succes for en virksomhed.

Arranger en teambuilding-dag

Der er mange måder, hvorpå du kan styrke det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen. Et af de mest almindelige initiativer er en teambuilding-dag, hvor alle medarbejderne på en eller anden vis arbejder sammen om et fælles mål, som ikke er relateret til det almindelige arbejde. På den måde lærer kollegerne hinanden at kende, samtidig med at de samarbejder på nye måder. Sådanne dage kan eksempelvis indeholde forskellige former for sportsaktiviteter og konkurrencer, hvor medarbejderne oplever nye ting sammen i uvante og mere afslappede rammer, end de er vant til.

Hold traditionerne ved lige

Dernæst er der rigtig mange virksomheder, der holder fast i sociale traditioner såsom julefrokost, fælles morgenmad, fredagsbarer og fødselsdagshygge. De årlige eller månedlige fester sikrer, at medarbejdere får et uofficielt rum at lære hinanden at kende i. Her er den sædvanlige rollefordeling imidlertid glemt, hvorfor der er gode muligheder for at skabe stærke relationer på tværs af diverse stillinger. Selv de mindre krævende traditioner som fødselsdagssang og eventuel kage i frokostpausen eller den ugentlige morgenmad på kontoret er i den grad med til at styrke det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen.

Arrangementer udenfor arbejdstiden

Som arbejdsgiver kan det også være en ide at bakke ekstra op omkring sociale arrangementer udenfor arbejdstiden. Arrangementer udenfor kontoret kan bidrage meget positivt til det sociale fællesskab på arbejdspladsen, da medarbejderne selv har taget initiativ til at mødes. På den måde bliver arrangementet holdt helt udenfor arbejdets indflydelse.

Vær en arbejdsplads i bevægelse, og opnå bedre arbejdsmiljø

De seneste år har der været rigtig stor fokus på vigtigheden af motion og fysisk aktivitet, når man har et stillesiddende arbejde, som rigtig mange danskere har i dag. Bevæger man sig ikke nok, kan det få alvorlige konsekvenser for både det fysiske og psykiske helbred. Mange tror fejlagtigt, at det kræver hård træning med høj intensitet at holde sig sund og rask, men faktisk behøver det ikke at være så svært.

Hold dig fysisk aktiv

Når man er aktiv, sker der en lang række kemiske processer i kroppen, der er med til at reducere risikoen for stress og andre psykiske lidelser drastisk. Desuden har motionen også stor indflydelse på, hvor ofte du eksempelvis bliver forkølet eller får influenza, da regelmæssig bevægelse styrker dit immunforsvar. Derudover har træning en stor positiv effekt på dit humør, din søvn og dit overskud i hverdagen. Med et stillesiddende job risikerer du at bevæge dig alt for lidt, hvorfor du ikke får et stort nok udbytte af de mange gode indvirkninger.

Bevægelse med lav intensitet

Selvom det naturligvis er vigtigt med afgrænset motion, hvor du får pulsen op og sved på panden, er det afgørende, at du også bevæger dig meget mere i løbet af din arbejdsdag. Med mange timers stillesiddende arbejde er der indimellem behov for afbræk med bevægelser med lav intensitet, hvis du skal holde dig sund og rask. Denne form for bevægelse kalder man også (Non-Exercise Activity Thermogenesis) og skal forstås som fysisk aktivitet, der ikke falder under kategorien træning eller motion. Ifølge forskere fra Aarhus Universitet er der god evidens for, at det at sidde stille i længere tid af gangen, uanset om du træner eller ej, er skadeligt for os. Derfor anbefales det, at man har aktive pauser med jævne mellemrum, når man sidder meget ned på sit arbejde.

Implementer bevægelse i arbejdstiden

På arbejdspladsen kan det være en rigtig god idé at have et rum reserveret til et løbebånd eller en motionscykel, der er installeret under et par skriveborde. På den måde kan man stille og roligt gå eller cykle, mens man ordner nogle af de lettere administrative opgaver.

Tre punkter, hvor Aarhus overgår sin københavnerstorebror

Aarhus bliver kaldt Jyllands hovedstad og dette ikke uden grund. Aarhus er nemlig en by i rivende udvikling. Inden du måske fristes til at vælge København som den sikre løsning til din virksomhed, eller før du overvejer at flytte længere væk fra storbyens muligheder, kan du her læse tre fordele, som du finder i Aarhus.

1. En større radius

Aarhus er som bekendt placeret i midten af Jylland. Med under 1,5 time til Aalborg og under 2 timer til Odense følger mange fordele og muligheder for samarbejde med andre interessante virksomheder. Samtidig ligger Aarhus også tæt på en lang række andre mellemstore byer såsom Horsens, Vejle og Skanderborg. Med en placering i Aarhus vil din virksomhed derfor også være attraktiv for et stort antal af potentielle medarbejdere.

2. Lettere at møde ligesindede, men også at være lidt usædvanlig

Selvom Aarhus er en stor by med mange virksomheder, er byen alligevel dét mindre. Det gør, at det er lettere at rende ind i medarbejdere fra andre virksomheder indenfor samme branche, hvilket kan være en god grobund for et samarbejde.

Samtidig vil det også være lettere at nå ud til kunderne og gøre sig selv synlig – simpelthen fordi udbuddet er mindre, og konkurrenterne derfor er færre.

3. Flere kroner til det sjove

Til sidst kommer vi ikke udenom pengene. I Aarhus får man alt andet lige flere kvadratmeter for pengene, samtidig med at man ikke behøver at gå på kompromis med storbyfornemmelsen og dens mange muligheder. Men det er ikke kun kvadratmeterne der er billigere – det gælder også café latten på hjørnecaféen eller sandwichen fra den lokale bager.

Aarhus har meget at byde på, og selvom din virksomhed har hovedstadsdrømme, kan der være mange fordele på den lange sigt ved at turde satse på at plante virksomheden i den jyske muld i Jyllands hovedstad.

Disse faktorer afgør et lokales attraktivitet

Markedet for erhvervslokaler bliver større, når flere og flere virksomheder vælger at leje lokalerne, der skal danne ramme for deres foretagende. Men ud fra hvilke faktorer bliver priserne på erhvervslokalerne fastlagt? Hvad gør et lejemål mere attraktivt end andre?

I denne artikel undersøges det, hvilke faktorer der har indflydelse på prisen og dermed attraktiviteten af danske erhvervslokaler. Yderligere undersøges det, hvorvidt der er forskel på, hvad virksomhederne selv og markedet finder værdifuldt og nyttigt, når udgangspunktet for det gode kontorarbejde skal være et kontorlokale.

Placering

Den primære indflydelsesfaktor for prisen på et lokale er beliggenheden. Placeringen af lokalet har afgørende betydning for medarbejdernes hverdag såvel som kunders mulighed for at finde til kontoret. Hvis kontoret er placeret nær de store veje eller tæt på offentlig trafik og byliv, er det ofte mere attraktivt som erhvervslejemål og er derfor dyrere i pris.

Derudover påvirker også udseendet af området værdien af lokalet. Et flot område skaber komfort for medarbejderne, ligesom det signalerer overskud til potentielle kunder.

Synlighed

Når kontorbygningen er synlig fra vejen, højnes dens værdi. At en virksomheds kontor er synligt, styrker foretagendets validitet. Det giver mening for mange virksomheder, at deres lokaler er synlige, når eventuelle kunder og samarbejdspartnere besøger dem.

Hvis virksomheden er drevet af, at folk kommer ind fra vejen, er det vitalt for forretningen, at lokalet kan ses på afstand og er placeret attraktivt.

Erhvervsvenlighed

Det lokale erhvervsklima kan have afgørende betydning for muligheden for at drive virksomhed i området. Derfor påvirker undersøgelser af kommunernes erhvervsvenlighed også prisen på kontorlokalerne.

Erhvervsvenlighed skabes ved, at kommunerne indretter lokalmiljøet med virksomheders gode for øje. Når byggetilladelser går hurtigt igennem, og genbrugspladsens åbningstider passer til virksomheder, bliver miljøet venligere for erhvervslivet.

Behov og image

Virksomheder vælger deres lokaler ud fra behov og krav såvel som ønsker til eget image. Nogle virksomheders forretning er betinget af, at kontoret er placeret tæt ved trafiknettet, mens andre drager fordel af bylivet.

Valget af lokale for virksomheden er et spørgsmål om logistik, men også en vægtning af, hvilke fordele der er essentielle – såsom synlighed eller erhvervsvenlighed – og hvilke der forekommer mindre vitale for virksomhedens foretagende.

Fuld fart frem i Aarhus

I Aarhus strømmer det med studerende, visioner og god energi. Pilen peger kun én vej – og det er fremad

Aarhus er en by med vokseværk, og hvad enten man er besøgende, tilflytter eller indfødt århusianer, er det svært at undgå den energi, der knytter sig til byen. Knapt har kulturhovedstadsåret nået sidste kalenderdag, før Aarhus atter ånder liv og visioner. Og det smitter. Hvis ikke for turisterne, der i rekordstort antal valfartede til ’The European Capital of Culture’ i 2017, så for de tusindvis af nye studerende, der hver sommer smilende drager mod Smilets By.

Business Aarhus estimerer, at der i 2017 var omkring 50.000 studerende i Aarhus fordelt over uddannelser, hvilket er den højeste koncentration i Danmark – målt pr. indbygger.

Derfor er det ikke overraskende, at man ikke skal bevæge sig særlig langt udenfor ringgadens gamle indramning af midtbyen, før man møder gravemaskiner, cementbiler og byggerier til den helt store guldmedalje. Flere og flere flytter til byen, og boligudbuddet skal følge med.

Men det er ikke kun de studerende, der skal have tag over hovedet. Også virksomhederne rykker sig i retning af Aarhus, hvor husleje- og ejendomspriser stadig befinder sig under det niveau, de har i Hovedstaden.

Ud af Københavns skygge

Kort sagt er der gang i den i Aarhus. Byen vokser, og udover tilflyttere og besøgende mærker det sig også ved den interesse fra virksomheder, væksten fører med sig.

Husleje- og ejendomspriserne gør det billigere at slå sin virksomhed ned i byen, hvis man sammenligner med København. En sammenligning, der er svær at tage alvorligt, hvis man kigger på byareal og indbyggertal, men som skal tages vældig alvorligt, hvis sammenligningsgrundlaget er bymæssig selvforståelse.

Armbevægelserne fejler nemlig ikke noget som helst i den jyske hovedstad, der med sidste års titel som Europæisk Kulturhovedstad kronede en årelang målsætning om at bryde ud af Københavns skygge.

2017 var i al fald året, hvor man tog storebror-kasketten på, hvad angik turisme. 36 krydstogtskibe lagde til i Aarhus Havn. Lige ved siden af det der er Danmark største containerhavn, der huser 15 rederier og fragter til store dele af verden.

Gunstige forhold for iværksættere

Aarhus er blevet en rigtig god platform for iværksætteri og nyopstartede virksomheder. Og det med god grund.

Med en stor del af populationen der er studerende, har virksomheder og eventyrlystne iværksættere rig mulighed at sikre sig fagligt samarbejde og kvalificeret arbejdskraft. Den ligger lige om hjørnet. Rettere sagt – lige ovre hos Aarhus Universitet.

Arbejdsstyrken er højt uddannet, og hvad end man ansætter studerende i studiejobs eller fastansætter efter endt uddannelse, findes der næppe noget sted i Danmark, der kan præstere samme vidensbase fordelt på så få kvadratkilometer.

For iværksættere er arbejdskraften og den faglige, akademiske know-how altså lige inden for rækkevidde i Smilets by.

Rekordvækst af nye arbejdspladser i 2017

I 2017 oplevede Aarhus kommune rekordmange nye arbejdspladser, hvorved væksten nu ligger over landsgennemsnittet. Aarhus har for alvor formået at tiltrække flere virksomheder, og derved flere medarbejdere, der finder Aarhus som en innovativ by, der hele tiden er i udvikling.

Største jobvækst i 32 år

Siden 1985 er tilvæksten af nye arbejdspladser aldrig set højere end i 2017. Ifølge Danmarks Statistik har der fra 2016 til 2018 været en årlig stigning på 3,6%, hvilket svarer til 6.562 nye årlige arbejdspladser. Det er især brancherne: erhvervsservice, transport samt handel, der har oplevet den største fremgang. Transportbranchen har også påvirket Aarhus Havn, der har slået egen rekord fra 2010. Denne vækst viser tydeligt, at hele Aarhus er i positiv vækst, og dermed er flere faktorer med til konstant at udvikle og skabe fremgang.

Selvom København stadig er et attraktivt arbejdsområde, er det alligevel Aarhus, der har oplevet den største jobvækst. Dette kan skyldes flere ting. Blandt andet signalerer Aarhus i højere grad et varieret erhvervsliv, der består af forskellige virksomheder, der alle får plads til at udvikle sig. Det er dog især servicevirksomheder, der tiltrækker den største del af arbejdskraften.

Vigtigt at udnytte den positive vækst

Det, at Aarhus har oplevet denne gunstige fremgang, giver virksomhederne mulighed for at gøre endnu mere for at få flere i job – især de svagere i samfundet. Det er en af Aarhus Borgmesteren Jacob Bundsgaards ambitioner med denne tilvækst.

Når der opleves fremgang, er det vigtigt at få dem med, der står udenfor arbejdsmarkedet. Borgmesteren mener, det er nu, at virksomheder bør udnytte deres overskud til at inddrage flere arbejdsløse flygtninge og indvandre, flere psykisk sårbare og nyuddannede akademikere. Derfor vil flere virksomheder blive bedt om at tage et endnu større socialt ansvar.

Det er dog vigtigt at understrege, at mange virksomheder allerede tager et ansvar og gør en stor indsats for at inddrage for eksempel flygtninge og psykisk sårbare. Virksomheder mangler medarbejdere, men da der er gode økonomiske konjunkturer, er virksomhederne mere villige end tidligere til at tage svagere medarbejdere ind. Selvom det kræver mere, og der kan være sociale eller sproglige udfordringer forbundet med oplæringen, tager virksomhederne alligevel udfordringerne op.

Højere arbejdsløshed end omegnskommuner

Borgmesterens ønske om at få flere svage i arbejde begrundes med, at arbejdsløsheden i Aarhus faktisk er højere end i andre omegnskommuner. Fra 2016 til 2017 har jobvæksten medvirket til, at der er blevet 665 flere ledige – og dette tal skal reduceres! Derudover tænkes der på fremtiden, hvor der stadig gerne skulle opleves vækst og udvikling. Dette kan opbygges ved allerede nu at oplære medarbejdere til med tiden at blive så kvalificerede, at de bliver uundværlige for virksomheden, eller kan bidrage med et stort arbejdspotentiale til andre virksomheder.

Fordele ved at leje kontor i Aarhus

Et stort antal virksomheder har deres arbejdsplads og kontorer placeret i Aarhus. Udover at være Danmarks anden største by og et erhvervsknudepunkt har Aarhus virkelig meget at byde på, og det er derfor ikke tilfældigt, at så mange virksomheder vælger at slå sig ned i smilets by.

Infrastruktur

Aarhus er en nem by at komme til og fra, da den har en enorm god infrastruktur med gode forbindelser både til vands, til lands og i luften. Aarhus Hovedbanegård er en af landets mest travle, men der er sjælendt problemer med togforbindelserne. Motorvej E45 kører ligeledes langs byen med flere forskellige afkørsler til alle dele af Aarhus. Desuden er der gode færgeforbindelser med Molslinjen, hvor du sejler i lige linje fra Aarhus til Odden på Sjælland. På den måde sparer du køreturen igennem Jylland og Fyn, og i stedet kan du benytte overfarten til at sidde ned med en kop kaffe og arbejde.

Det er dog en god idé at sikre sig, at der er gode parkeringsmuligheder ved virksomhedens kontor, da dette ofte er et problem at finde i Aarhus. Det kan derfor spare de ansatte for meget ekstra tid at medtænke dette, når kontorlokalerne, der skaber de fysiske rammer for virksomheden, skal findes.

Smilets by

Der er en grund til, at Aarhus omtales som smilets by. Går du en tur ned ad Strøget eller igennem Mølleparken, hvor der er udsigt til regnbuen over kunstmuseet ARoS, vil det ikke kunne undgå at fremkalde et smil. Udnyt frokostpausen til at gå en lille tur i Aarhus Centrum og få en frokost eller blot en kop kaffe på en af de hyggelige caféer i Latinerkvarteret eller ved åen. Den positive stemning, som smitter af på dig, når du bevæger dig gennem Aarhus, kan lokke flere medarbejdere og kunder til din arbejdsplads, hvilket er et stort plus i erhvervsbranchen.

Aarhus er på samme tid en by, der er meget fysisk koncentreret, hvorfor man hurtigt og nemt kan komme fra nord til syd og fra øst til vest både på cykel, i bil og med offentlig transport, hvilket er en stor fordel for virksomhedens ansatte.

By i konstant bevægelse

Aarhus er en by i konstant bevægelse med muligheder for innovation og selvrealisering. Desuden har Aarhus, med et antal på 50.000, den højeste koncentration af studerende i forhold til indbyggere. Dette betyder, at mange unge mennesker uddannes og efterfølgende søger arbejde i byen, hvilket er endnu et plus for virksomhederne i og omkring Aarhus, da de blot på baggrund af deres placering tiltrækker en stor del ny og frisk arbejdskraft. Med de mange studerende er der også rig mulighed for at ansætte studentermedhjælpere, som senere hen kan fastansættes i samme virksomhed. Ansættelse af studentermedhjælpere gavner både virksomheden og den pågældende studentermedarbejder, da virksomheden kan få kyndig hjælp til mere lavpraktiske opgaver, samtidig med at den studerende får tidlig erhvervserfaring og et indblik i arbejdslivet.

Rekordvækst af nye arbejdspladser i 2017

I 2017 oplevede Aarhus kommune rekordmange nye arbejdspladser, hvorved væksten nu ligger over landsgennemsnittet. Aarhus har for alvor formået at tiltrække flere virksomheder, og derved flere medarbejdere, der finder Aarhus som en innovativ by, der hele tiden er i udvikling.

Største jobvækst i 32 år

Siden 1985 er tilvæksten af nye arbejdspladser aldrig set højere end i 2017. Ifølge Danmarks Statistik har der fra 2016 til 2018 været en årlig stigning på 3,6%, hvilket svarer til 6.562 nye årlige arbejdspladser. Det er især brancherne: erhvervsservice, transport samt handel, der har oplevet den største fremgang. Transportbranchen har også påvirket Aarhus Havn, der har slået egen rekord fra 2010. Denne vækst viser tydeligt, at hele Aarhus er i positiv vækst, og dermed er flere faktorer med til konstant at udvikle og skabe fremgang.

Selvom København stadig er et attraktivt arbejdsområde, er det alligevel Aarhus, der har oplevet den største jobvækst. Dette kan skyldes flere ting. Blandt andet signalerer Aarhus i højere grad et varieret erhvervsliv, der består af forskellige virksomheder, der alle får plads til at udvikle sig. Det er dog især servicevirksomheder, der tiltrækker den største del af arbejdskraften.

Vigtigt at udnytte den positive vækst

Det, at Aarhus har oplevet denne gunstige fremgang, giver virksomhederne mulighed for at gøre endnu mere for at få flere i job – især de svagere i samfundet. Det er en af Aarhus Borgmesteren Jacob Bundsgaards ambitioner med denne tilvækst.

Når der opleves fremgang, er det vigtigt at få dem med, der står udenfor arbejdsmarkedet. Borgmesteren mener, det er nu, at virksomheder bør udnytte deres overskud til at inddrage flere arbejdsløse flygtninge og indvandre, flere psykisk sårbare og nyuddannede akademikere. Derfor vil flere virksomheder blive bedt om at tage et endnu større socialt ansvar.

Det er dog vigtigt at understrege, at mange virksomheder allerede tager et ansvar og gør en stor indsats for at inddrage for eksempel flygtninge og psykisk sårbare. Virksomheder mangler medarbejdere, men da der er gode økonomiske konjunkturer, er virksomhederne mere villige end tidligere til at tage svagere medarbejdere ind. Selvom det kræver mere, og der kan være sociale eller sproglige udfordringer forbundet med oplæringen, tager virksomhederne alligevel udfordringerne op.

Højere arbejdsløshed end omegnskommuner

Borgmesterens ønske om at få flere svage i arbejde begrundes med, at arbejdsløsheden i Aarhus faktisk er højere end i andre omegnskommuner. Fra 2016 til 2017 har jobvæksten medvirket til, at der er blevet 665 flere ledige – og dette tal skal reduceres! Derudover tænkes der på fremtiden, hvor der stadig gerne skulle opleves vækst og udvikling. Dette kan opbygges ved allerede nu at oplære medarbejdere til med tiden at blive så kvalificerede, at de bliver uundværlige for virksomheden, eller kan bidrage med et stort arbejdspotentiale til andre virksomheder.

Flere virksomheder flytter til smilets by

I lang tid har det forholdt sig sådan, at Hovedstadsområdet var det område, som tiltrak virksomhederne. Ville man noget seriøst, skulle man placere sig der. Dette var måske også tilfældet engang, men heldigvis for resten af Danmark, er dette billede ved at ændre sig. Aarhus har vokset sig stor og stærk, og kan efterhånden sagtens konkurrere med København på mange punkter.

Veluddannet og ung befolkning

Man kan vist roligt sige, at Aarhus er en studieby. Mangler flytter dertil for at studere og hele byen er nærmest tilpasset de unge studerende. Hvor end man drejer hovedet, fanger øjet ordet ”studierabat”. Man har selvfølgelig fra byens side forsøgt at gøre denne så attraktiv som muligt, men det har de lokale virksomheder så bestemt også. De bliver jo ikke tvunget af nogen, men forsøger selv i ihærdig grad, at fange de unge kunder. Det er det segment man skal have fat i, i Aarhus. Med den laveste gennemsnitsalder i landet, er det intet under.

Som sagt, er Aarhus en studieby og det medfører også en særdeles veluddannet arbejdsstyrke. Muligheden for veluddannet arbejdskraft er noget enhver virksomhed ønsker, og i Aarhus er der ikke mangel på den. De mange studerende giver også mulighed for, at de forskellige virksomheder i Aarhus kan få dygtig, billig arbejdskraft i form af udbydelse af studiejobs og praktik. Virksomheden får kvalificeret arbejdskraft, som brænder for faget, samtidig med, at den studerende værdifuld erfaring på CV’et og et supplement til SU’en.

Billigere end København

Læg dertil, at på trods af dennes voksende størrelse, er Aarhus stadig billigere at bo i end København. Både for personer, men sandelig også for virksomheder. Ejendomspriser og huslejepriser er stadig på et niveau under hovedstadens tilsvarende priser. Dette er naturligvis godt for de fleste virksomheder. Samtidig gør Aarhus lokalgeografi også, at det kan være smart for virksomheder at placere sig her. Forklaringen er, at da Aarhus stadig er mindre end København rent fysisk, jamen så er selve midtbyen naturligvis også mindre end Københavns. Alting er som bekendt dyrere i midtbyen, især husleje og ejendomspriser, og derfor kan det være fordelagtigt at rykke sin virksomhed lidt ud af byen. Forskellen på Aarhus og København er derved, at distancen fra Aarhus centrum er kortere ud til de billigere lokation end den tilsvarende distance i København. Der er grænser for, hvor langt folk vil pendle til arbejde, især de unge, da de oftest må klare sig med cykel og offentlig transport. Man kan altså placere sin virksomhed uden for byen, men stadig være i kort nok afstand til centrum til, at folk stadig gerne vil være ansat.

Det er godt for hele Danmark, at Aarhus er kommet så meget med i ræset for at blive den bedste by for virksomheder. Der er jo altså ulemper ved at alting førhen lå placeret i hovedstaden, langt væk fra store dele af Danmark.

Spændende erhvervslokaler på vej ved Frederiks Plads

Det gamle DSB-område ved Frederiks Plads kommer om få år til at summe af liv. Den nye lokalplan fra 2014 sikrer nemlig, at selve pladsen kommer til at være omdrejningspunktet i området.

Om vinteren bliver der skøjtebane, og om sommeren danner pladsen centrum for handelslivet i området. Et af de byggerier, der skyder i vejret i øjeblikket, er NCC’s Company House, der kommer til at huse butikker, cafeer og kontorlokaler til leje. Yderligere bliver der etableret en parkeringskælder i tre etager.

Bygningen kommer til at rumme 4.600 kvadratmeter, så hvis du går med en iværksætter i maven eller bare mangler et kontor i Aarhus, så er der rig mulighed for at finde en kontorplads. De første lejere har allerede meldt deres interesse for NCC’s Company House, der står klar til indflytning i slutningen af 2018.

Læs mere på Estate Media: NCC sætter gang i 4.600 kvm. spekulativt kontorprojekt i Aarhus
Lokalebasen.dk: Find ledige lejemål i NCC’s Comany House

Det skal du være opmærksom på, når du lejer et kontor i Aarhus

Er du på udkig efter nye lokaler, som du kan bruge som kontor, og som du kan leje, er der rigtig mange muligheder i Aarhus. Kontorlejemål er særligt en god idé for de lidt mindre virksomheder, som netop er startet op, da økonomien i starten ofte ikke rækker til det helt store. Man kan eksempelvis vælge at leje mindre arealer i et af byens mindre attraktive områder, da det på den måde naturligvis også vil blive billigere for dig – Aarhus Nord vil her være en rigtig god løsning. Har du til gengæld råd til det, og har du en virksomhed, som har brug for masser af eksponering, kan du også vælge et kontorlejemål beliggende midt inde i centrum eller i byer såsom Risskov eller Åbyhøj, hvor du har mulighed for at leje villaer i skønne naturomgivelser. Du vil her i artiklen blive præsenteret for forskellige råd ift., hvad du bør være særligt opmærksom på, når du lejer et kontor i Aarhus.

Beliggenheden skal stemme overens med virksomhedens profil

Først og fremmest skal du naturligvis vælge en beliggenhed til dit nye kontorlejemål. Det er i forbindelse med dette særligt vigtigt at overveje, hvad det er for en profil, din virksomhed har, og at beliggenheden således formår at afspejle dette. Ønsker du eksempelvis at give et indtryk af en professionel og succesfuld virksomhed, passer et område som Risskov eller Aarhus C rigtig godt, da det begge er to eksklusive områder. Du bør dog i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at det naturligvis er meget populært at placere sig et sted som Aarhus C, hvorfor det kan være svært at finde ledige kontorlejemål her. Er du i stedet på udkig efter et område, der har gode muligheder ift. offentlig transport, og som desuden er placeret tæt på motorvejen, er Aarhus V et godt bud.

Overvej indretningen – få skabt en større arbejdsglæde

Når du skal vælge dit fremtidige lejemål for din virksomhed, er der mange aspekter, som du bør overveje forinden. Udover at placeringen helst skal afspejle virksomhedens profil, er det også vigtigt, at du overvejer indretningen af de nye kontorer. Indretningen er det første, der falder kunden i øjnene, når vedkommende træder ind ad døren, og det er således vigtigt, du overvejer dette grundigt.

Der er ingen tvivl om, at de helt rette kontorlokaler samt den rette placering er noget, der vil kunne hjælpe din virksomhed godt på vej. Såfremt medarbejdere har nemt ved at komme frem på arbejde om morgenen og bliver mødt af lyse og imødekommende kontorlokaler, er dette uden tvivl noget, der vil have positiv effekt på arbejdsglæden – og dette er yderligere noget, der vil have indflydelse på resultaterne i virksomheden.

Stigende interesse efter kontorlokaler i Århus

Århus er en by i rivende udvikling. Det er nok kun gået de færrestes næse forbi, at byen, sammen med resten af Region Midtjylland, udgør den storstilede rolle som Europas Kulturhovedstad 2017. Dette, sammen med en generelt stigende popularitet og opmærksomhed, er med til at pressen interesse og efterspørgslen op både på de bedste kontorbygninger, men også eftertragtede grunde til bygning af disse. Denne udvikling betyder forskelle ting – og er startet af forskellige årsager.

Gang i væksten og gode forhold

Årsagerne til, at Århus vækster, er som sagt forskellige, og sammen er disse årsager med til at gøre de bedste kontorer i Århus mere eftertragtede. Først og fremmest er der mange i byen, som bygger nyt. Flere store projekter er i gang, og især havnefronten er for tiden i en rivende udvikling. Bestsellers nye hovedsæde er et udemærket eksempel på dette, men løbende skyder nye byggerier op, ligesom at der også er en del planer i støbeskeen allerede. Dernæst udvikler byens handelshøjskole, Aarhus Universitets svar på CBS, ligeledes nogle af landets bedste hjerner, som erhvervslivet kan nyde godt af. Disse er bosiddende i Århus, og det ønsker mange af de store erhvervsmagter at udnytte.

Udover gode beliggenheder og gode studerende i byen, så er der også andre ting, som frister erhvervslivet, og som dermed øger interesseren for kontorer i Århus. Eksempelvis er infrastrukturen de seneste år blevet forbedret væsentligt, og byen er i højere grad blevet et knudepunkt for resten af Jylland. Motorvejsnettet er forbedret fra Århus og vestpå ud i landet, ligesom at den kommende Letbane også har fået megen omtale.

Kontorer har aldrig været i højere kurs i Århus

Der er ingen tvivl om, hvordan udviklingen i Århus ser ud. Som sagt er interesseren for byen stigende, hvilket også kommer til udtryk, når der skal udlejes kontorlandskaber og bygninger. For mange virksomheder betyder dette naturligvis, at byen bliver mere attraktiv, fordi potentialet er højt, også selvom huslejen i stigende grad er det samme. Og sådan forholder det sig for rigtig mange virksomheder, store såvel som små.

For alt i mens de bedste og dyreste beliggenheder er attraktive af samme årsager som nævnt ovenfor, så betyder udviklingen generelt også, at der kommer flere, og mindre kontorlejemål til rådighed. Nogle af disse bliver bygget som nye, andre står tomme. Men alt i alt besidder Århus evnen til at kunne huse stort set alle former for virksomheder. Alt i mens midtbyen bliver mere kompakt, fordi nye koncerner bygger, og fordi eksisterende virksomheder rykker tættere på bymidten, så er der masser af muligheder i Århus’ omkringliggende byområder. Både Århus Nord, Syd og Vest samt Risskov huser mange kontorområder, som tiltaler alt fra start-ups til etablerede virksomheder.

Undgå ekstraudgifter ved istandsættelse og vedligeholdelse, når du lejer

Når du lejer erhvervslokaler, sparer du typisk dig selv for en masse administration omkring drift og vedligeholdelse. Dette står udlejer som regel for. Når du lejer en bolig, er der mange fordele set i forhold til, hvis du ejer. Her skal du netop selv stå for at reparere noget, hvis det går i stykker. Og al den slid, der udøves på ejendommen, forringer værdien. Det betaler du også for. Men med leje har du en udlejer, der varetager alt det, du ikke har lyst til at bruge tiden på alligevel, når du driver en virksomhed. Den hovedpine er du forskånet.

Når du flytter ind, kan du aftale med udlejer, at der malet og istandsat det, der skal udbedres. Så flytter du ind ganske bekymringsfrit og kan indrette og passe dit arbejde i stedet for at skulle bruge de første 14 dage på at male og sætte i stand.

Forhandl dig til bedre interiør

Har du kig på et lejemål, hvor der er meget gammelt interiør, ingen opvaskemaskine eller noget andet, kan du forhøre dig, om det er muligt at få med. Dette afhænger meget af, om det er et kvalitetsbevidst firma, der udlejer. Om det er langsigtede lejemål, og om lejerne i ejendommen er stabile lejere.

Det kan godt betale sig at spørge ind til, hvad deres holdning er til interiør, om det er up to date. Har de intentioner om at få lejere ind, der rent faktisk gider at blive længe, fordi forholdene er gode. Vær altid sikker på, hvad der står i din kontrakt i forhold til drift og vedligeholdelse. Lad være med at skrive under, før du forstår, hvad der helt eksakt står. Læs den gerne igennem sammen med en jurist. Så er du i det mindste sikker på, hvad du skriver under på.

Du slipper for kedelig overraskelser

Hvis der går et vandrør, eller varmen går ud, er det kun dit problem, så længe du mærker til det. Men det står for udlejers regning at udbedre det omgående. På den måde ved du også, hvad du har af faktiske omkostninger hver eneste måned. Dit varmeforbrug er måske lidt højere i vintermånederne, men ellers er der ingen overraskelser i forhold til regninger.

Det er derfor sikkert at leje erhvervslokaler frem for at købe noget. Indskuddet er også til at overkomme sammenlignet med den sum, du skal lægge i udbetaling for en købeejendom. Det er på mange måder ganske befriende at leje sig ind et sted, da du altid kan finde noget nyt, hvis I vokser fra stedet. Her skal du ikke tænke på at sælge eller udleje efterfølgende. Og udlejer du det til andre, står du selv for vedligeholdelse og drift.

Få styr på din virksomheds digitale markedsføring

Virksomheder er i stigende grad nødsaget til at håndtere flere bolde i luften på en gang. Søger du kontor i Aarhus er det vigtigt ikke at miste overblikket over virksomhedens andre indsatsområder. Her giver vi dig nogle fif og idéer til hvordan de sociale medier kan håndteres, så du samtidig har overskud til at finde det perfekte kontor

Lav en konkret medieplan

Der er mange fordele ved først at skabe sig et overblik over sletten før kampen igangsættes. Vi foreslår derfor at din virksomhed laver en konkret medieplan for hvordan i vil prioritere sociale medier samt hvordan i vil skabe værdi på de forskellige sider.

Aktivitet er kernestenen til success

Konstant aktivitet er essentielt hvis din virksomhed vil konkurrere på den digitale krigsmark. Med nye kontorer i Aarhus C vil det virke naturligt også at forandre din virksomheds marketingsplan. Vi foreslår at skrive indlæg på de største sociale medier som Facebook, LinkedIn og Twitter mindst 2 gange om ugen. Skab opmærksomhed om jeres virksomhed så i kan udvikle jer til en moderne virksomhed.

Læs mere om marketingsstrategier til de sociale medier

Find kontor i Aarhus

Stillesiddende arbejde kan medføre følgesygdomme

En gruppe forskere bag en engelsk undersøgelse bringer nu en opsang til kontorfolket – mangel på fysisk aktivitet har en skadelig indvirkning på helbredet.

Undersøgelsen bygger på materiale fra 16 forskellige undersøgelser verden over og inkluderer data fra en million kontoransatte. Den påviser, at man kan forebygge de sygdomme, der følger i kølvandet på stillesiddende arbejde ved at være fysisk aktiv mindst en time om dagen.

Den peger derudover på, at det ikke er påkrævet, at man dyrker en bestemt form for motion i en sammenhængende time, men at det vigtigste er, at man får rørt sig sammenlagt en time hver dag.

Det forklarer professor Ulf Ekelund, der er forsker ved Cambridge University.

”Man behøver ikke nødvendigvis at gøre gymnastik og fitnessøvelser på kontorgulvet. En rask tur rundt på kontorgangene om morgenen, ved frokosttid, om eftermiddagen og efter aftensmaden derhjemme tæller også.”

Livsstilssygdomme som konsekvens

Undersøgelsen viser en sammenhæng mellem stillesiddende arbejde og kroppens evne til at omsætte sukker og fedt, og at inaktivitet påvirker stofskiftet i en negativ retning.

Konsekvensen af manglende fysisk aktivitet i løbet af dagen kan altså medføre livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme og diabetes.Ulf Ekelund anbefaler, at man tænker motion ind i hverdagen. En oplagt mulighed er at bevæge sig til og fra arbejde, hvis man har mulighed for det.

”Mange pendler til kontoret om morgenen og arbejder bag skrivebordet i mange timer ad gangen. Denne risikogruppe bør forstå vigtigheden af at få motion, uanset om de vælger at gå en tur i frokostpausen, løbe en tur om morgenen eller cykle til arbejde”, uddyber Ulf Elelund.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har tidligere anbefalet, at man bør være fysisk aktiv i mindst to en halv time om ugen, men anbefalingen fra eksperterne bag den nye undersøgelse lyder altså på mere end det dobbelte.

Læs mere: Opsang til kontorfolket: Op på tæerne mindst en time om dagen

Nye innovative kontorlokaler opføres på Aarhus Havn

Intet vover, intet vinder – alligevel mente de fleste nu nok, det krævede tilpas meget mod, da Aarhus-developer Rune Kilden valgte at satse på kontorlokaler ved Aarhus Havn.

Men nu blot et år efter fejres der rejsegilde med 80 procent af lejemålene udlejet. Blandt de større erhvevslejere nævnes: ingeniørfirmaet Moe, advokatfirmaet Interlex og arkitektfirmaet Aart, der også har tegnet projektet.

Fleksible kontorlokaler med fremtidssikring

Pakhusene, som projektet kaldes i daglig tale, udgøres af fem punkthuse, der tilsammen udgør 35.000 kvm, så det er om noget et større projekt, der er under opbygning i Aarhus Havn. Indtil videre er 15.000 kvm., hvilket svarer til tre af husene, opført, og der er derfor den del af byggeriet, man nu har kunnet fejre med et stort rejsegilde torsdag d. 25. august.

Til trods for det er mange kvadratmeter, der skal fyldes op og lejes ud til kontorlokaler, har visionen om at bygge et levende hus overgået fristelsen om at leje det hele ud til kun en virksomhed.

– Rigtig mange investorer vil gerne investere i en domicilejendom med én lejer. Men hele grundtanken i Pakhusene er, at mange lejere skal deles om ejendommen. Derfor har vi også forsøgt at imødekomme risikoen for, at de enkelte kontorstørrelser ikke passer fremadrettet. Hver etage bliver for eksempel isoleret set på 1.000 kvm. Men vi har allerede i projekteringen sørget for at lave huller i betonen til trapper, som vi så har lukket til igen.

På den måde bliver det nemt at åbne op, hvis der kommer en lejer, der gerne vil leje flere end 1.000 kvm. Hver etage kan også underopdeles i 4 enheder, fordi vi allerede har sørget for, at det brandmæssigt er forberedt til det, siger Rune Kilden.

Øget kvadratmeterpris, men lavere omkostninger pr. medarbejder

Det sats har tilsyneladende givet pote, også selvom det betyder en højere kvadratmeterpris for kontorlokalerne, der i Pakhusene vil ligge på mellem 1.200 – 1.300 kr. pr. kvm.

Til sammenligning ligger kvadratmeterprisen for andre ældre erhvervsejendomme i Aarhus C mellem 1.000 – 1.1000,- Selvom prisforskellen måske ikke umiddelbart lyder af meget, kan det hurtigt løbe op, når kontorlokalerne vokser sig større. Til gengæld falder omkostningerne per medarbejder, hvilket Rune Kilden forklarer med, at Pakhusene er skabt med visionen om deleøkonomi og derudover kan tilbyde nogen ganske særlige faciliteter. For eksempel er den typiske kantine skiftet ud med en – for virksomhederne – ny tilgang til frokostpausen.

– Vi låner lidt fra hotelbranchens tilgang om, at man skal have en oplevelse og ikke bare et sted at være, uddyber Rune Kilden om det, at de har skiftet kantinen ud med en restaurant.En værdi der ikke blot kommer til udtryk ved at kantinen nu udgøres af en større sanselighed, men også går igen i bygningens struktur, der gennem en unik kombination af privatboliger og erhverv er med til at sikre at visionen om ’open source’ og dele-økonomi vil manifestere sig i alle døgnets timer.Tre hurtige1. Første etape er klar til indflytning ultimo 20162. Mulighed for at leje fleksible erhvervsarealer fra ca. 500 kvm – 8000 kvm3. Udover restaurant vil pakhusene også inkludere baderum, sauna og fitness-faciliteter

Klik her for at få mere information om projektet, eller klik her for at se ledige kontorlejemål i Århus

Kreativt kontorfællesskab i Aarhus C

Har du brug for mere professionelle arbejdsrammer end dit hjemmekontor? Og ønsker du at blive en del af et kreativt miljø, hvor du kan sparre med andre mindre virksomheder og blive en del af et fælleskab? Så kan du overveje at leje dig ind i et kontorfællesskab i Aarhus C.

Netop nu kan du finde ledige arbejdspladser i det kreative kontorfællesskab i Aarhus C, der går under navnet DOKK21. Kontorfællesskabet er beliggende centralt i byen i Filmbyen 21, og det koster i omegnen af 2.500 kr. om måneden i leje.

Husets nuværende lejere arbejder inden for design, webudvikling, journalistik, fotografi, konsultation m.m., og de arbejder selvstændigt, men sparrer med hinanden efter behov.

Kontorfællesskabet søger dig, der har lyst til at blive en del af det fællesskab, hvor det er hyggeligt at sludre over en kop kaffe. Og for dig der ønsker at arbejde centralt i Aarhus.

Se lejemålet på Lokalebasen.dk
Fik du også læst? Charmerende kontorfællesskab i Aarhus C

Klynger medfører øget vækst og innovationsevne

Danske virksomheder har nu for alvor fået øjnene op for de fordele, der er ved at samle sig i klynger med andre virksomheder.

I Danmark ser vi en i stigende grad, at virksomheder arbejder på tværs og målrettet sammen i såkaldte klynger. Og dét at samle sig klynger skaber værdi for virksomhederne i form af øget vækst og innovationsevne.

Det er dog ikke blot den enkelte virksomhed, det gavner, men også samfundet i sin helhed. Dette omfatter især produktivitetsvækst samt øget innovationsevne og internationalisering, og emnet har derfor stor politisk bevågenhed og interesse.

Hvordan definerer man en klynge?

Kort sagt kan man definere en klynge som en sammenslutning af virksomheder, inden for samme eller relaterende branche, der arbejder tæt sammen. Som oftest vil de ligge inden for et afgrænset areal og vil være i tæt kontakt med universiteter eller andre uddannelsesinstitutioner. Og på den måde vil virksomhederne sikre sig den nyeste viden samt opnå et kvalificeret og værdifuldt rekrutteringsnetværk.

Et typisk pragteksemplar på en sådan klynge er Silicon Valley i Californien, der er verdenens mest omtalte en af slagsen.

Silicon Valley er det idealistiske eksempel på en klynge og på den vækstmotor en klynge kan være. Stedet betragtes i dag som verdens centrum, når det kommer til teknologi, og med Silicon Valley i tankerne er det ingen overraskelse, at danske politikere også har fået øjnene op for de muligheder og fordele, der typisk opstår, når virksomheder samler sig i klynger.

Tilbage i 2013 lavede man således en national handleplan for klynger i Danmark, der gik ud på at sikre gode vilkår for deres udvikling herhjemme. F.eks. oprettede man en supportfunktion for klyngeorganisationer kaldet Cluster Excellence Denmark.

Fordelene ved klynger

Ifølge Bolette Can Ingen Bro, der er direktør for Cluster Excellence Denmark, giver samarbejdet i klyngerne store fordele for de enkelte virksomheder.

”Ved at være en del af klyngeaktiviteter får virksomheder adgang til den relevante viden og de rette mennesker. De får mulighed for at få tilført nye kompetencer og værktøjer og øger deres innovationsevne markant,” udtaler hun til magasinet NINEtoFIVE.

Og data viser, at virksomheder der er engageret i en klynge, har fire gange en så høj sandsynlighed for at blive innovative end lignende virksomheder, der ikke ikke deltager i klynge-aktiviteter, tilføjer hun.

Klyngevirksomheder i Danmark arbejder typisk med forskningsinstitutter både i Danmark og udlandet, og de får derigennem den nyeste viden, hvilket ligeledes kan bidrage til deres innovative processer. Men det er ikke blot inden for innovation, at virksomhederne kan opleve fordele.

”Virksomheder, der er aktive i klyngeaktiviteter, oplever en produktivitetsvækst, der er 3,6 procentpoint højere end andre lignende virksomheder,” fortæller Bolette van Ingen Bro.

Læs mere:
Hele artiklen på Lokalebasen.dk: Klynger skaber vækst og innovation
Strategi for klynge og netværksindsatsen i Danmark
Cluster Excellence Denmark
Det danske klyngeakademi

Fik du læst?
Styrk din evne til at innovere med crowdsourcing

Charmerende kontorfællesskab i Aarhus C

I Aarhus C kan du finde et charmerende kontorfællesskab, der er beliggende på Mejlgade.

Kontorerne i kontorfællesskabet, der er beliggende Aarhus C, er fordelt på to etager i den gamle borgmestergård tæt på offentligt transport og med egne parkeringspladser til både lejere og kunder. Området er kendt for at være kreativt og hyggeligt og betegnes Latinerkvarteret.

Kontorfællesskabet giver iværksættere og mindre nyopstartede virksomheder mulighed for at leje møblerede arbejdsstationer, hvor de i sammenspil med andre virksomheder kan udvikle deres forretning.

Prisen ligger fra 3.000 og op afhængig af behov og faciliteter. Prisen inkluderer leje af arbejdsplads, møbler, internet, adgang til mødelokaler og andre fælles faciliteter, parkering, rengøring samt andre goder som kaffe, printer, scanner osv.

Kontorhotellet er beliggende i en gammel middelalderkælder, der stammer helt tilbage fra 1200-tallet, og det er indrettet i et rustikt og råt look med et mødelokale, lounge, køkken, fælles værksted samt et bordfodboldbord.

Dertil vil du i stueetagen finde en entré, et venteværelse, badeværelse samt tre store rum, der indeholder i alt 10 arbejdsstationer. På den nyindviede førstesal vil du herudover finde et opholdsrepos, badeværelse, mødelokale samt i alt fem mødelokaler, der rummer 12 skriveborde.

Fællesskab og et innovativt miljø

Kontorfællesskabet er beliggende op til en ældre stemningsfuld baggård, og på stedet lægges der især op til fællesskab blandt husets lejere. Stedet egner sig derved bedst til virksomheder, der kan se fordelene i at arbejde i et innovativt og hyggeligt miljø, hvor man interagerer med andre virksomheder.

Hvor virksomhederne deler viden og erfaringer og derigennem drager nytte af hinandens kompetencer, viden og netværk – fagligt såvel som socialt.

Find ledige kontorer i kontorfællesskabet
Fik du læst denne?: Flot kontor i Aarhus C

Styrk din evne til at innovere med crowdsourcing

Når det gælder innovation, så er crowdsourcing det nye redskab. Læs mere om, hvordan du kan benytte metoden til at styrke din innovationsevne.

Begrebet crowdsourcing dækker over en metode, som er ved at ændre den måde, som virksomheder er innovative på. Metoden går ud på, at man som virksomhed får inputs udefra, der med andre perspektiver kan bidrage med værdifulde idéer.

”Det er en ny måde at tænke forretning på og en alternativ, ny måde at løse konkrete udfordringer. Crowdsourcing er især rigtig god til at inddrage ny viden, de bedste idéer og gode løsninger,” fortæller Susanne Rubæk til magasinet NINEtoFIVE. Susanne Rubæk er forfatter af den populære bog: Crowdinnovation – Må jeg låne din hjerne?

Metoden anvendes på forskellig vis, men fælles for dem alle er, at virksomheder eller organisationer planter en henvendelse på et platform for idéudvikling. De vil på denne platform kunne spørge nogen, der ikke findes i deres gængse netværk – om hjælp til at finde en løsning på en udfordring.

Metoden kan derudover anvendes internt i virksomheder, hvor andre medarbejdergrupper end de sædvanelige bedes om hjælp til løsning af en opgave.

Fordele med crowdsourcing

Når man benytter metoden crowdsourcing, vil mange virksomheder erfare, at de mest innovative idéer typisk stammer fra uventede kanter, fortæller Susanne Rubæk.

Disse innovative idéer vil man ikke få adgang til, hvis man altid løser løsningerne på traditionel vis. Hun tilføjer dertil, at de bedste idéer ofte kommer fra dem, der har et perifert fagligt kendskab til branchen eller området eller en helt udefrakommende.

”Dermed har ikke-fagpersoner iagttaget noget, som specialisterne ikke har lagt mærke til – men som specialisterne så kan arbejde videre med, når iagttagelsen bliver italesat for dem,” siger hun.

Crowdsourcing giver ydermere mulighed for at komme på forkant med en disruptiv udvikling i branchen. Salim Ismail, der er stifter af Singularity University, har i den forbindelse udtalt til The Wall Street Journal, at metoden vil blive et nøgleredskab for både virksomheders innovation og deres overlevelse.

Læs mere om crowdsourcing:
Styrk din innovationskraft med crowdsourcing
Klynger resulterer i vækst og innovation
Bog: Crowd innovation – Må jeg låne din hjerne?  

Flot kontor i Aarhus C

Et flot kontorlokale til leje, der er beliggende centralt i Aarhus C og med lejerabat. Lejemålet består af fleksible og gode kontorlokaler og er beliggende på J.M. Mørks Gade og er dermed i kort afstand til Strøget og alle byens tilbud og faciliteter.

Kontorlejemålet fremstår i en god og præsentabel stand og ligger i en flot og markant ejendom. Som lejer får du adgang til lejemålet via en flot, velholdt trappeopgang med en porttelefon.

Lejemålet er indrettet med et stort forkontor, der giver mulighed for i alt fire arbejdspladser. Derudover rummer lejemålet et mødelokale, der er beliggende i tårnet, hvilket giver en unik udsigt ud over Strøget og Salling. Derudover rummer lejemålet to andre store kontorlokaler med plads til cirka seks arbejdspladser, et kopirum samt et køkken og to toiletter.

Lejemålet er 212 kvadratmeter stort og indeholder desuden bøgeparketgulv, glasvæv på alle vægge, gipslofter med akustikfelter i kontorerne, grundbelysning samt internetkabler.

Læs mere på lejemålet på Lokalebasen.dk

Trendy kontorfællesskab i Berlin

Kontorfællesskabet er beliggende i den moderne Kreuzberg-bydel i Berlin, og er det første kontorfællesskab i verden, der foretrækker den månedlige leje for en arbejdsplads – betalt med to artikler.

Lejere skal desuden dele deres content-bidrag på deres personlige sociale medieplatforme, samt at de skal arrangere et årligt event. Til sammenligning betaler lejere typisk 60 euro, der svarer til 450 danske kroner for en lignende arbejdsstation i Berlin.

Kreativt hus

Det innovative fællesskab startede op i sommeren 2015 og har siden tiltrukket et hav af kreative freelancere. I dag findes 70 af Berlins kendte bloggere, Instagram-ansigter, fotografer og andre kreative formidlere i kontorfællesskabet, der går under navnet Die Blogfabrik.

Die Blogfabrik breder sig over 555 kvadratmeter og stiller konferencerum, fotostudie, video-redigering-suite samt 30 smarte designer-skriveborde til rådighed for husets lejere.

Læs mere artiklen her: Hipt kontorfællesskab foretrækker huslejen betalt – med ord
Find kontorfællesskaber i Aarhus: Kontorfællesskaber i Aarhus
Fik du læst? IoT på dit kontor

Kontor til leje i CeresByen i Aarhus

I den snart nye, spændende bydel CeresByen kan du leje et kontor med indflytning i 2017.

I den nye bydel i Aarhus kan du nu leje et kontor, der i 2017 vil være indflytningsklart. Kontoret vil være beliggende i bydelen Ceres Plaza, der er udviklet i samarbejde med Aarhus Kommune og i alt omfatter 140.000 kvadratmeter byggerri.

Bydelen kommer til at huse kontorbygninger, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, bolig, detail m.m. Det bliver dermed en attraktivt levende område at blive en del af.

Ceres Plaza

Ceres Plaza er en bygning på otte etager, der markerer sig i bybilledet. Fra Ceres Plaza vil der være omkring ti minutters gang til Aarhus Centrum med Banegården, shopping muligheder og et utal af spisesteder.

Lejemålet vil leve op til alle de nyeste krav til et bæredygtigt arbejdsmiljø og selve byggeriet vil have fokus på bæredygtighed også. Du vil have mulighed for at leje mellem 643 og 2.684 kvadratmeter.

IoT på dit kontor

IoT, Internet of Things, er den nyeste trend inden for teknologi, der åbner op for et utal af muligheder. Det er nu ved at revolutionere vores arbejdsliv.

IoT betyder, at der puttes teknologi og internet ind i enheder, der gør det muligt at få dataudveksling og interaktion mellem enhederne.

IoT er ikke blot én ting, men det kan være et utal af ting som hardware og software, men også ting som du normalt ikke vil forbinde med internettet, som fx termostater og støvsugere.

På nuværende tidspunkt er i omegnen af fem milliarder enheder koblet til internettet, og disse enheder kan så interagere og styres på forskellige måder. Det stadig stigende antal af enheder, der kan kobles til internettet, er med til at revolutionere vores arbejdsliv, og det er samtidig med at effektivere virksomheder.

Et eksempel herpå er sensorer på skrivebordet, der kan informere dig om, hvorvidt du har den rigtige kropsholdning, om stolen er god for din kropsbygning samt lade dig vide, hvornår du bør rejse dig. Der er derudover sensorer, der kan konstante, når medarbejderne møder ind på kontoret, hvilket desuden kan sætte en række mekanismer i gang som fx at tænde lyset og starte kaffemaskinen.

Fremtidens arbejdsplads

I Lokalebasens magasin NINEtoFIVE, fortæller Natasha Friis Saxberg, der er direktør for Future Growth hos virksomheden Atea, der specialiserer sig i IT-infrastruktur, lidt om fremtidens arbejdsplads.

”Fremtidens arbejdsplads – som rigtig mange teknologivirksomheder som fx Apple og Cisco arbejder med – handler meget om mobilitet,” fortæller hun.

IoT gør det nemmere og mere effektivt at arbejde sammen på tværs af fysiske beliggenheder. IoT er dermed med til at skabe større mobilitet for virksomheder, der den dag i dag efterspørger det i stigende grad.

Fx er de nyeste, moderne videokonferencesystemer med til at skabe stor mobilitet og fleksibilitet, og det sparer ydermere mødedeltagerne transporttid.

Kontorlokale til leje i Aarhus nye kontorhus

På Olof Palmes Allé 18 i Aarhus N bliver der aktuelt opført et splinternyt kontorhus ved navn Multiflex Office Skejby.

I det nye kontorhus kommer kvalitet og fleksibilitet til at gå hånd i hånd, og det henvender sig især til virksomheder, der ikke ønsker at gå på kompromis med hverken beliggenhed, kvalitet eller indretning. Huset henvender sig til virksomheder, der ser potentiale i at sparre med husets andre lejere, spare på huslejen og samtidig modtage en række servicefunktioner uden bekymringer. Der kan lejes kontorlokaler fra 300-5.430 kvadratmeter.

Mulighed for at upsize eller downsize

Det kan ofte være svært at spå omkring, om man som virksomhed har behov for ekstra kvadratmeter i fremtiden. Som lejer i MuliFlex Office er der derfor rig mulighed for både at upsize og downsize, hvis behovet opstår.

Som lejer vil man ligeledes spare penge på driftsomkostninger og slippe for besværet og dermed kunne fokusere på sin kerneforretning. Praktiske gøremål og driftsopgaver, lige fra daglig rengøring, vinduespolering samt kantinedrift, er på forhånd sat i system og håndteres nemlig af professionelle operatører.

Bæredygtig arbejdsplads

Kontorhuset opføres som et bæredygtigt byggeri, og lejer du et ledigt kontorlokale i Aarhus nye kontorhus, vil du dermed få en bæredygtig arbejdsplads.

Fx anvender kontorhuset minimum 25 % mindre energi end et kontorhus opført under BR2010. Der etableres desuden et velfungerende indeklima året rundt, herunder et termisk, atmosfærisk, optisk og akustisk indeklima.

I bygningens kælder er der desuden bad- og omklædningsfaciliteter for de af virksomhedens medarbejdere, der f.eks. måtte vælge at cykle til og fra arbejde. Endvidere kan virksomheden efter behov leje arkivrum eller lagerplads i kælderen.

Som lejer kan man også via online mødebooking booke fælles møderum og forplejning i kantinen. P-forhold Parkering er heller ikke noget problem med etablering af minimum 120 P-pladser eksklusivt tilknyttet ejendommen.

Se lejemålet

Se ledige kontorlokaler i Aalborg N

Danske Bank starter byggeri af stort kontordomicil

Netop har Aarhus Byråd solgt et stort byggefelt i Sydhavnskvarteret i Aarhus. Danica Ejendomsselskab har købt grunden, der med KPC som entreprenør vil opføre et kontordomicil til Danske Bank.

Kontorhuset skal i alt rumme 650 medarbejdere med sine i alt 11.000 kvadratmeter fordelt på seks etager.

Det betyder, at kontorhuset bliver kompakt, hvilket er essentielt for at stimulere funktionelle forbindelser mellem medarbejderne. En stueetage med mange indgange, terrasser samt store vinduer med godt lysindfald skal dog bryde med det kompakte og dermed signalere både åbenhed og imødekommenhed.

Det arkitektoniske visuelle udtryk skal fremadrettet udtrykkes i Danske Banks kontordomiciler. Fx skal deres kommende kontordomicil i Kolding stort set have det samme udtryk.

Byggeriet af det nye kontorhus i Aarhus skyder for alvor gang i udviklingen af Sydhavnskvarteret, hvilket glæder borgmesteren, Jacob Bundsgaard. Kontorhuset skal tilmed være med til at indfri visionen om et levende bykvarter med et mangfoldigt, dynamisk byliv. Kontorhuset forventes at stå klar i 2018, og ligeledes vil Home privat og erhverv og Danica callcenter og rådgivning huse kontorejendommen.

Læs mere her: Danske Bank starter byggeriet af 11.000 kvm domicil i Aarhus

Dit kontor i Aarhus kan nu gå på Facebook

Facebook har netop lanceret en konkurrent til erhvervslivets dominerende sociale platform LinkedIn. Den nye tjeneste hedder ”Facebook at Work”, og den vil give virksomheder en muligheden for at oprette en virksomhedsprofil, hvorfra medarbejdere nemt kan kommunikere med hinanden over Facebook platformen. Facebook har allerede en klar fordel med sine 1.55 millioner aktive brugere globalt.

Medarbejdere kender allerede tjenesten

De fleste internet brugere er i dag meget bekendt med Facebook tjenesten og dens funktioner. Med den nye tjeneste, vil medarbejderne på dit kontor i Aarhus, uden problemer kunne forstå og drage nytte af Facebook platformens chat funktioner. ”Facebook at Work” er en god mulighed for virksomheder til at blive en moderne og produktiv arbejdsplads, hvor kommunikation foregår igennem hurtige virtuelle interaktioner, i modsætning til de klassiske e-mails. Dog bør virksomheder også være opmærksomme på at tjenesten bliver anvendt produktivt, og ikke til at lave hurtige overspringshandlinger.

Find kontorlokaler i Aarhus C

Læs mere om Facebook at Work

Øgede krav for kontor søgende i Aarhus

Mange kontorsøgende virksomheder i Aarhus, har høje krav til det perfekte kontor. Prisen er som altid en stor faktor, især for de større virksomheder, hvor effektivisering kan gøre en stor forskel på bundlinjen. Derudover er kontorlejemålet oftest et af de største udgifter, hvorfor en professionel forhandling af lejen er essentiel.

På grund af de øgede grav til kontor leje, vælger mange virksomheder at søge professionel rådgivning, da det kan betale sig. Lejere af kontor i Aarhus, er ikke kun interesserede i en god pris. Kontorlokalerne skal helst kunne tilpasses virksomhedens strategi. Kontoret er i det 21. århundrede en utrolig vigtig del for at tiltrække glade positive medarbejdere. Det er af samme grund af USA’s større teknologiske virksomheder som Google, Apple og Facebook, bruger mange ressourcer på indretning samt kvalitet af deres kontorer.

Find kontor til leje i Aarhus

rådgivning til jeres kontor søgning

Læs mere om den nye trend her

Få et åbent kontor som på Facebook

Facebook’s Mark Zuckerberg har fremvist sit nye åbne kontor. Alle medarbejdere arbejder side om side. Er dette noget for dig?

Er du på udkig efter kontor i Aarhus, eller mangler du tips til indretningen, så se på den innovative teknologi-virksomhed Facebook. Virksomhedens kontorer består af kæmpe lokaler hvori alle medarbejdere arbejder side om side. Tanken er at effektivisere og forbedre kommunikationen, vidensdelingen og samarbejde samt fordre en transparent kultur.

Ulemper ved det åbne kontor

Det åbne kontor kan ikke ses som en one-size-fits-all løsning, men bør tilpasses den enkelte virksomhed. Kræver arbejdsopgaverne fuldt fokus, og bliver dine medarbejdere hurtigt distraheret, så kan det være en god idé at finde en mellemvej. Selvom det åbne kontor fostrer en åben kultur, er det hverken sikkert at kontoret kan indrettes på denne måde. Pladsmangel og indretning af de eksisterende lokaler kan også sætte en stopper for det åbne kontor.

Læs mere om Facebook’s nye kontor

Find kontor til leje i Aarhus

Få et kontor i Ceresbyen i Aarhus C

Et moderne byggeri

Ceres Placa er et nyt kontor-byggeri i den nye bydel med kontorer til leje i varierende størrelser. Bygningen markerer indgangen til CeresByen, og vil være synlig for forbipasserende trafik. Kontorlokalerne vil opføres bæredygtigt samt udnytte den nyeste viden inden for et perfekt arbejdsmiljø.

Bliv en del af et nyt Aarhus

Ceres Placa er din mulighed for at blive en del af et nyt og innovativt byområde. Ceres Placa vil markere bybilledet i Aarhus ved at huse 8 etager. Med et kontor til leje i Ceres Placa vil din virksomhed kunne tiltrække Aarhus’ talenter, som er på udkig efter en voksende og moderne virksomhed. Placeringen vil derudover hjælpe til at skabe en positiv atmosfære på kontoret.

Læs mere om Cerez Placa i Aarhus C

Find kontorlokaler i Aarhus C 

Flyt dit kontor til leje i Aarhus på nettet

Et godt brandingværktøj

Google Streetview er den moderne måde at se et kontor på. Igennem billeder taget i 360 grader kan enhver internetbruger tage en virtuel tur igennem jeres kontor. Denne nye service er et fremragende brandingværktøj for din virksomhed og kan give et positivt image af åbenhed og innovation.

Forøg jeres SEO

Google Streetview er tilbudt af Google, hvilket betyder at din virksomheds nuværende Google-placering kan forbedres ved at lave en virtuel tur. Det vil ikke skyde jer i toppen af søgeresultaterne, men det kan bestemt gøre en forskel siger Christian Højbo Møller, SEO Manager hos GroupM.

Find kontor til leje i Aarhus

Læs mere om Google Streetview

Det perfekte billede gør dit kontor i Aarhus interessant

Lys i rummet

Når du tager et billede af dit kontor til leje i Aarhus, vil lys være et af de vigtigste faktorer for det perfekte billede. Sørg altid for at tænde alle lys samt åbne alle gardiner. Dette får lyset til at fordele sig jævnt i hele kontoret, og dit kontor vil fremstå lang mere tiltalende.

Kameraplaceringen

Placeringen af kameraet er essentielt for få kontoret til at fremstå stort men naturligt. I stedet for at pege kameraet mod en væg, bør du stræbe efter at pege kameraet mod et hjørne af lokalet. Dette vil få kontoret til at fremstå større men på en naturlig måde.

Skab mere lys på kontoret

Et essentielt værktøj til at skabe endnu mere lys på kontoret er igennem en ekstern blitz. En ekstern blitz kan placeres alle steder på kontoret, og gør det muligt at lyse mørke områder op. Lokalebasens fotograf Matt Marsh foreslår at placere kameraet mod en væg, så hele rummet bliver lyst op.

Find kontor til leje i Aarhus

Få flere tips til det perfekte billede

Hvad er det rette kontor i Aarhus for din virksomhed?

På kontor-kbh.dk har vi mange års erfaring med kontorsøgning. Et af de første tips vi giver vores kunder, er at tænke over hvilken form for kontor de ønsker. Her er tre vigtige faktorer du som kontorsøgende bør overveje.

Den fleksible kontorløsning

Mange virksomheder (især de yngre virksomheder) kan på meget kort tid vokse sig meget store på ingen tid. Kontorhotellet tilbyder en serviceret kontorløsning med fleksible muligheder for at tilføje og reducere antallet af udlejede kontorpladser. Ønsker din virksomhed fleksibilitet I størrelsen på jeres udlejede kontorlokaler, samtidig med at undgå at bruge tid på indretning og køb af kontorfaciliteter, vil servicerede kontorlokaler være det perfekte valg for din virksomhed.

Åbenhed i valget af kontor

Søger du kontor til leje i Aarhus, bør din virksomhed overveje graden af åbenhed på kontoret. Med inspiration fra New York er de åbne kontorlokaler blevet yderst populære. De åbne kontorlokaler fordrer gennemsigtighed og sammenhold hvilket kan skabe en positiv udvikling i virksomhedskulturen.

Fællesskab på kontoret

Sidst men ikke mindst bør du overveje hvorvidt jeres nye arbejdsstation skal være en del af et kontorfællesskab eller ej. Et kontorfællesskab med ligesindede virksomheder kan være yderst positiv for innovation og motivation i virksomheden. Dog er det ikke den perfekte løsning for alle virksomheder.

Find kontor til leje i Aarhus

Et kontor er ikke bare et kontor!

Søger du kontor i Aarhus, er der flere faktorer, du bør undersøge. Kultur er et af de vigtigste elementer i enhver virksomhed, viser en ny undersøgelse fra Deloitte.

Deloittes nye undersøgelse involverer 3300 af verdens største forretningsledere. 87% af de adspurgte leder ser kultur som det absolut vigtigste element i enhver forretning. For at finde det perfekte kontor til leje i Aarhus er det essentielt, at dine nye lokaler reflekterer din virksomheds ønskede kultur.

Er der kort til loftet i din virksomhed, og er autonomi vigtigt, så kan det være en god idé at finde et åbent kontor i Aarhus, hvor både leder og medarbejder arbejder under samme tag. I nutidens digitale verden bliver hændelser på arbejdspladsen nemt delt med resten af verden. En god kultur kan derfor være en springbræt til et stærkere brand, kvalificeret arbejdskraft og glade samt produktive medarbejdere.

Læs mere om Deloittes undersøgelse

Find kontor i Aarhus

Det nye styresystem til dit kontor i Aarhus

Hvis du søger nye kontorer i Aarhus er det vigtigt at have IT’en i orden. Windows har i år lanceret sit nyeste skud på stammen hvad angår styresystemer. Med Windows 10 fornyer Microsoft sit fokus på virksomheden, dens ledelse samt sikkerhed i et teknisk regi. Windows 8 har igennem softwaret’s levetid været meget udskældt for at være alt andet end forretningsvenligt, hvorfor mange virksomheder valgte ikke at adoptere styresystemet til deres kontorer. Microsoft relancerer den klassiske windows-menu og tilbyder dermed en brugerflade som er nem at gå til på både PC såvel som mobil og tablet.

Øget sikkert på dit kontor i Aarhus

Et nyt studie viser at 75% af de udspurgte IT-ledere forventer at benytte Windows 10 inden for de næste to år. Dette er en markant udvikling for Microsoft, som delvist er et resultat af styresystemets velfungerende IT-sikkerhed. Windows 10 forventes at kunne bidrage positivt til at sikre virksomheder mod cyber-angreb.

Find kontor i Aarhus

Læs mere om Windows 10