Sådan gør du dit kontor mere bæredygtigt

07.08.2019 11:10

Har du netop fundet dit drømmekontor i Aarhus, men ønsker at gøre det mere bæredygtigt? Der er flere og flere virksomheder, der vælger at designe deres kontorlokaler med fokus på at forbedre det hårdt ramte klima.

Ønsker du, at din virksomhed skal være med til at gå forrest i kampen for bæredygtighed, så er der flere måder, I kan gøre det på. Læs om dette i artiklen her. 

Gå op i genbrug

Der er rigtig mange måder, du kan gøre kontoret mere miljøvenligt. En af de nemmeste måder må dog siges at være genbrug. Hvis I kan genbruge så mange af jeres ting på kontoret, så kan I hurtigt gøre arbejdspladsen mere bæredygtig. Hvis du har ting, som I ikke kan bruge mere, så kan i også lave genbrugskasser, hvor tingene kan blive sendt til genbrug og få en bedre skæbne end ved at smide det ud. Dette kan eksempelvis være papir, glas, plast, som kan komme i forskellige genbrugskasser. Har I meget elektronik, så kan det også genbruges. Derfor er det også en god idé at gemme elektronik som skærme, computere og printere, som du kan give til genbrug. 

Gå papirløs – eller skær ned på det

Der er rigtig mange virksomheder, der allerede har valgt at skrotte papiret totalt på arbejdspladsen. Det er dog ikke alle, der har valgt at gå den bæredygtige vej at blive papirløse, men det er et godt sted at starte. Overvej derfor, hvorvidt det er nødvendigt, at du har papir på kontoret? Det er selvfølgelig ikke alle virksomheder, der på grund af deres arbejdsområde kan gå fuldstændig papirløse, men her kan papiret eventuelt genbruges. En god huskeregel er også at bruge begge sider af papiret, så du kan reducere jeres brug af papir. 

Spar på energien

En af de helt store syndere for miljøet må siges at være alt den energi, der bruges på et kontor. Hvis du ønsker at være mere bæredygtige, så bør du reducere energien på kontorerne. Det er ikke kun godt for miljøet, det er også rigtigt godt din virksomheds økonomi. Dette kan du eksempelvis gøre ved at tjekke, om der steder på kontoret, som opvarmes eller afkøles unødigt meget.

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Find ledige lokaler NU

» Vil du være udlejer?

Kontor til leje Aarhus

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Start Dit Eget Iværksætterselskab

Har du altid drømt om at start din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et iværksætterselskab på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Læs mere her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit.

Det har aldrig været lettere at få hjælp til korrekturlæsning, gennemgang af dokumenter eller redigering af billeder end nu. Med GoEdit.

Besøg GoEdit