Kontor til leje på Vesterbro, Øgadekvarteret og Trøjborg

Vesterbro, Trøjborg og Øgadekvarteret er placeret i Aarhus gamle arbejderkvarter. Området er præget af kontorlokaler, der især tiltrækker kreative virksomheder.

Hvis du leder efter et ledigt kontor eller blot en arbejdsplads, har du mulighed for at leje et kontorlokale i områdets kontorfællesskab. På den nedlagte Ceres-bryggerigrund planlægges der at opføre en ny bydel med boliger og kontorlokaler.

Læs mere om kontorer til leje på Vesterbro

Vesterbro og Ceres Byen

Denne bydel er beliggende en smule nord for Aarhus C, og en kende vest for indre by. Vesterbro er en af de ældre bydele, og har godt 22.000 indbyggere ifølge sogne tal fra 2016. Området er den kende kuperet, og huser en af Danmarks stejleste bakker i bebyggede områder.

Ceres byen er ved at blive bygget i denne bydel, som følge af Ceres bryggeriets grundlæggelse her i 1856. Dette bryggeri blevet i 2005, sammen med mere end sine 2000 ansatte, opkøbt af Royal Unibrew for styrke Royals placering og styrke over for Carlsberg og Harboe.

Der er senere blevet igangsat flere projekter inden for konstruktion under planen “CERES BYEN”. Ifølge planen står 2.000 mennesker med muligheden for at flytte ind i nye lækre lejligheder eller boliger som der skal bygges 1.100 af. Dette skal hjælpe studerende med at finde lejligheder, idet VIA University College huser mere end 5.500 studerende. Ved at putte tag over 2.000 hoveder forventer det at sætte gang i butikslivet, og det generelle erhvervsliv, idet de tilflyttende vil passere og skabe efterspørgsel.

For uden at opføre en masse erhvervsejendomme og private boliger på den enorme Ceres grund, skal dele af projektet restaurere og renovere gamle og charmerende bygninger som er unikke i forhold til områdets historie. Eksempelvis omdannes brygmesterboligen omdannet til kontorlejemål.

Den samlede plan er delt ud på flere projekter hvor Ceres Panorama står for 130 udsigtslejligheder, Ceres Park som skal skabe velindrettede boliger ved den gamle park, Lottrup Gård hvor der opføres ejerlejligheder, Ceres Corner hvor lejeboliger stod klar i 2015, Bryggerhavnen og Ceres Hus som skal stå klar i 2017, Ceres Plaza hvor der vil være både kontorer og lejeboliger og VIA Campus i Ceres Byen på 42.500 kvadratmeter som stod klar til 5.500 studerende i 2015.

Øgadekvarteret

Dette område er karakteriseret ved at langt de fleste gader er navngivet med ø-navne. Øgadekvarteret blev første gang opført i slutning af 1800-tallet, af tilflyttere og mindre selvstændige som havde forretning af gøre inde i Århus by. Industrialiseringen medførte herefter en massiv tilflytning som følge af øget industri i storbyerne under urbaniseringen. Tilflytningen gjorde at området blev udvidet med mange boliger og mindre servicevirksomheder gennem slutning af 1800-tallet og start 1900-tallet.

Endnu en tilflytter bøjle kom i 1900-1920’erne hvilket skabte en stor vækst inden for mindre servicevirksomheder og småerhverv i og omkring boligområderne, og mellem Århus by og Øgadekvarteret. Dette blev således et sted for arbejderklassen op igennem 30’erne, 40’erne, 50’erne og 60’erne. Men op igennem slutningen af 60’erne og start 70’erne bevæger arbejderklassen sig ud af Øgadekvarteret og boligområdet bliver attraktivt for studerende, elever i mesterlærer og mindre selvstændige.

Dette har medført at området i dag er kendetegnet ved at have mange lejligheder, hovedsageligt bosat af studerende på de nærliggende universiteter, erhvervsakademier og lignende, hvilket medfører at mange virksomheder i området har mulighed for at have studentermedhjælpere ansat. Her er samtidig mange parkeringspladser, hvilket er favorabelt for virksomheder med kontorer i området.

Trøjborg

Denne bydel huser cirka 11.500 indbyggere, som hovedsageligt i nutidens Danmark er studerende og børnefamilier. Området var indtil 70’erne et arbejderkvarter, men huser i dag børnefamilier, som fraflytter når børnene er færdige med gymnasiet, flere arkitektvirksomheder som har godt gavn af de studerende som bor og læser i området og flere kunstnere.

De mange studerende er huset her som følge af en kort afstand til universitetet og midtbyen, mens her samtidig er mange busser som gør det nemt at komme rundt med offentlig trafik. Hernæst vil letbanen, som skal stå klar i 2017, stoppe ved Østbanetorvet og Rytterstenen Station, hvorved mange virksomheder og erhvervsdrivende vil få nemt ved at tiltrække arbejdskraft til deres kontorer, domiciler og bureauer.