Styrk det sociale fællesskab på kontoret

28.01.2019 14:31

Når man driver en virksomhed, bør man ikke kun have opmærksomheden rettet mod økonomien, produktiviteten og kundernes tilfredshed. Det er ligeledes vigtigt at fokusere på en god stemning og en høj arbejdsglæde på kontoret. Uden motiverede, energiske og glade medarbejdere, er der nemlig slet ingen virksomhed. Herunder kan du læse om flere forskellige faktorer, der sikrer et godt socialt fællesskab på kontoret og dermed glade medarbejdere, der i sidste ende er med til at skabe succes for en virksomhed.

Arranger en teambuilding-dag

Der er mange måder, hvorpå du kan styrke det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen. Et af de mest almindelige initiativer er en teambuilding-dag, hvor alle medarbejderne på en eller anden vis arbejder sammen om et fælles mål, som ikke er relateret til det almindelige arbejde. På den måde lærer kollegerne hinanden at kende, samtidig med at de samarbejder på nye måder. Sådanne dage kan eksempelvis indeholde forskellige former for sportsaktiviteter og konkurrencer, hvor medarbejderne oplever nye ting sammen i uvante og mere afslappede rammer, end de er vant til.

Hold traditionerne ved lige

Dernæst er der rigtig mange virksomheder, der holder fast i sociale traditioner såsom julefrokost, fælles morgenmad, fredagsbarer og fødselsdagshygge. De årlige eller månedlige fester sikrer, at medarbejdere får et uofficielt rum at lære hinanden at kende i. Her er den sædvanlige rollefordeling imidlertid glemt, hvorfor der er gode muligheder for at skabe stærke relationer på tværs af diverse stillinger. Selv de mindre krævende traditioner som fødselsdagssang og eventuel kage i frokostpausen eller den ugentlige morgenmad på kontoret er i den grad med til at styrke det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen.    

Arrangementer udenfor arbejdstiden

Som arbejdsgiver kan det også være en ide at bakke ekstra op omkring sociale arrangementer udenfor arbejdstiden. Arrangementer udenfor kontoret kan bidrage meget positivt til det sociale fællesskab på arbejdspladsen, da medarbejderne selv har taget initiativ til at mødes. På den måde bliver arrangementet holdt helt udenfor arbejdets indflydelse.  

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Find ledige lokaler NU

» Vil du være udlejer?

Kontor til leje Aarhus

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Start Dit Eget Iværksætterselskab

Har du altid drømt om at start din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et iværksætterselskab på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Læs mere her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit.

Det har aldrig været lettere at få hjælp til korrekturlæsning, gennemgang af dokumenter eller redigering af billeder end nu. Med GoEdit.

Besøg GoEdit