Styrk det sociale fællesskab på kontoret

Når man driver en virksomhed, bør man ikke kun have opmærksomheden rettet mod økonomien, produktiviteten og kundernes tilfredshed. Det er ligeledes vigtigt at fokusere på en god stemning og en høj arbejdsglæde på kontoret. Uden motiverede, energiske og glade medarbejdere, er der nemlig slet ingen virksomhed. Herunder kan du læse om flere forskellige faktorer, der sikrer et godt socialt fællesskab på kontoret og dermed glade medarbejdere, der i sidste ende er med til at skabe succes for en virksomhed.

Arranger en teambuilding-dag

Der er mange måder, hvorpå du kan styrke det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen. Et af de mest almindelige initiativer er en teambuilding-dag, hvor alle medarbejderne på en eller anden vis arbejder sammen om et fælles mål, som ikke er relateret til det almindelige arbejde. På den måde lærer kollegerne hinanden at kende, samtidig med at de samarbejder på nye måder. Sådanne dage kan eksempelvis indeholde forskellige former for sportsaktiviteter og konkurrencer, hvor medarbejderne oplever nye ting sammen i uvante og mere afslappede rammer, end de er vant til.

Hold traditionerne ved lige

Dernæst er der rigtig mange virksomheder, der holder fast i sociale traditioner såsom julefrokost, fælles morgenmad, fredagsbarer og fødselsdagshygge. De årlige eller månedlige fester sikrer, at medarbejdere får et uofficielt rum at lære hinanden at kende i. Her er den sædvanlige rollefordeling imidlertid glemt, hvorfor der er gode muligheder for at skabe stærke relationer på tværs af diverse stillinger. Selv de mindre krævende traditioner som fødselsdagssang og eventuel kage i frokostpausen eller den ugentlige morgenmad på kontoret er i den grad med til at styrke det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen.

Arrangementer udenfor arbejdstiden

Som arbejdsgiver kan det også være en ide at bakke ekstra op omkring sociale arrangementer udenfor arbejdstiden. Arrangementer udenfor kontoret kan bidrage meget positivt til det sociale fællesskab på arbejdspladsen, da medarbejderne selv har taget initiativ til at mødes. På den måde bliver arrangementet holdt helt udenfor arbejdets indflydelse.