Vær en arbejdsplads i bevægelse, og opnå bedre arbejdsmiljø

18.10.2018 10:50

De seneste år har der været rigtig stor fokus på vigtigheden af motion og fysisk aktivitet, når man har et stillesiddende arbejde, som rigtig mange danskere har i dag. Bevæger man sig ikke nok, kan det få alvorlige konsekvenser for både det fysiske og psykiske helbred. Mange tror fejlagtigt, at det kræver hård træning med høj intensitet at holde sig sund og rask, men faktisk behøver det ikke at være så svært.

Hold dig fysisk aktiv

Når man er aktiv, sker der en lang række kemiske processer i kroppen, der er med til at reducere risikoen for stress og andre psykiske lidelser drastisk. Desuden har motionen også stor indflydelse på, hvor ofte du eksempelvis bliver forkølet eller får influenza, da regelmæssig bevægelse styrker dit immunforsvar. Derudover har træning en stor positiv effekt på dit humør, din søvn og dit overskud i hverdagen. Med et stillesiddende job risikerer du at bevæge dig alt for lidt, hvorfor du ikke får et stort nok udbytte af de mange gode indvirkninger.

Bevægelse med lav intensitet

Selvom det naturligvis er vigtigt med afgrænset motion, hvor du får pulsen op og sved på panden, er det afgørende, at du også bevæger dig meget mere i løbet af din arbejdsdag. Med mange timers stillesiddende arbejde er der indimellem behov for afbræk med bevægelser med lav intensitet, hvis du skal holde dig sund og rask. Denne form for bevægelse kalder man også (Non-Exercise Activity Thermogenesis) og skal forstås som fysisk aktivitet, der ikke falder under kategorien træning eller motion. Ifølge forskere fra Aarhus Universitet er der god evidens for, at det at sidde stille i længere tid af gangen, uanset om du træner eller ej, er skadeligt for os. Derfor anbefales det, at man har aktive pauser med jævne mellemrum, når man sidder meget ned på sit arbejde.

Implementer bevægelse i arbejdstiden

På arbejdspladsen kan det være en rigtig god idé at have et rum reserveret til et løbebånd eller en motionscykel, der er installeret under et par skriveborde. På den måde kan man stille og roligt gå eller cykle, mens man ordner nogle af de lettere administrative opgaver.    

 

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Find ledige lokaler NU

» Vil du være udlejer?

Kontor til leje Aarhus

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Start Dit Eget Iværksætterselskab

Har du altid drømt om at start din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et iværksætterselskab på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Læs mere her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit.

Det har aldrig været lettere at få hjælp til korrekturlæsning, gennemgang af dokumenter eller redigering af billeder end nu. Med GoEdit.

Besøg GoEdit