Coworking er den nye kontorløsning

Coworking-kontorpladser er hurtigt blevet populære i mange erhverv. Det er især virksomheder i kreative og innovative virksomheder, som kan drage stor fordel af coworking-kontorfællesskaber. En sådan kontorplads giver rig mulighed for at sparre og samarbejde med andre i samme position og type virksomhed. Det er især en fordel for mange nye virksomheder, som kan have brug for en mentorfigur inden for samme branche.

Coworking danner rammerne

Coworking spaces, som det også kaldes, har nemt ved at sætte rammerne for mange iværksættere og freelancere. Det er en forholdsvis nem og billigere løsning på at have et kontor, som ikke skal ryddes væk fra spisebordet på daglig basis. I de fleste coworking-kontorer er alle faciliteter fælles for alle, hvilket skaber et fælles og dynamisk arbejdsmiljø. Den dynamiske tilgang til arbejdet er især noget af det, som tiltrækker mange mindre virksomheder, som ikke har den samme baggrund og erfaring, som de større, etablerede virksomheder har. Det giver et helt bestemt fællesskab at arbejde så tæt sammen med andre, der arbejder for samme mål. Efterspørgslen og populariteten af coworking spaces er stigende, og det ses også på udbuddet af kontorer, som har dette arbejdsmiljø.

De mange fordele ved Coworking

Foruden de allerede nævnte fordele ved et coworking-kontor, så er der også andre fordele at hæfte sig ved. Fleksibiliteten, som et coworking space tilbyder, giver den enkelte arbejder langt mere frihed. Det betyder også, at freelancere kan blive en del af coworking spaces i lange eller korte perioder. Det stigende ønske fra medarbejderne om fleksibilitet i arbejdsmiljøet har også en stor effekt på coworking-kontorer. Man kan sige, at arbejdspladsen tilpasser sig efter den enkelte arbejder, og ikke omvendt, som det er på mange andre normale kontorer.
Efter lange perioder af nedlukning i Danmark er der mange selvstændige, som savner kontakten med kunder og andre selvstændige kollegaer. Det fællesskab kan også opstå i et coworking space og være med til at afisolere den enkelte arbejder. Desuden er coworking spaces det optimale sted at opretholde og vækste sit netværk – både til privaten og professionelt. Med mange forskellige baggrunde og erhverv vil fælleskantinen uden tvivl åbne op for mange forskellige samtaler, som kan skabe broer privat og professionelt.
Studier har siden vist, at den enkelte medarbejders motivation og dedikation til sin virksomhed er vokset efter at være flyttet til et coworking space. Til sammenligning med før i tiden, hvor de enten arbejdede hjemmefra eller på den lokale cafe.