Derfor foretrækker mange et coworking-kontor

Den populære trend med spaces-kontorer i Californien har for alvor fået sit tag i Danmark, og flere og flere mindre virksomheder svæver til denne måde at drive kontor på. Coworking har stille og roligt fået en plads i det danske kontorlandskab, og flere og flere steder dukker op i adressekartoteket. Det betyder også, at flere og flere mindre virksomheder har nemmere ved at flytte deres iværksættervirksomhed fra kælderen derhjemme til et langt mere professionelt kontor. Et coworking-kontor har overraskende mange fordele, som egne kontorlokaler ikke kan prale af på samme måde.

Hvad er et spaces-kontor?

Et coworking-kontor er i bund og grund et åbent sted, hvor flere mindre virksomheder kan leje sig ind i korte eller længere perioder. Det er en ideel måde for iværksættere at komme videre på, da de korte lejekontrakter giver plads til og mulighed for, at virksomheden kan rykke forholdsvis hurtigt videre, hvis behovet opstår. Coworking i sin helhed er et spørgsmål om at arbejde mange sammen uden at være konkrete kollegaer. Det kan være enkeltmandsvirksomheder, der lige er startet op, eller mindre virksomheder med en håndfuld medarbejdere, der endnu ikke har kapitalen til at leje deres egne kontorer. Men et spaces-kontor er der også mulighed for at netværke med mange andre, som du måske ikke ville have fundet frem til på anden vis.

Coworking er den ideelle måde at skabe nye kontakter på

Selv hvis du kun har ansat dig selv i din lille virksomhed, vil du hurtigt finde andre ligesindede ’kollegaer’ på et coworking-kontor. Hver dag er der mulighed for at skabe nye forbindelser over kaffemaskinen i fælleskøkkenet. Selvom I ikke deler fagområde, er dette også en fordel ved et spaces-kontor. Her er der plads til alle, hvilket giver nye muligheder for samarbejde på kryds og tværs. Coworking giver derfor også flere chancer til at skabe nye arbejdsforbindelser, der i sidste ende kan føre til flere faste kunde.
Der er ingen tvivl om, at langt de fleste roser fællesskabet i et coworking-kontor som den primære faktor, der holder dem til deres lejekontrakt. Det er unægteligt også det, der bliver ved med at tiltrække flere lejere til fælleskontoret.