Er coworking noget for dig?

Er du i tvivl om et coworking-kontor er noget for dig? Det er forståeligt at være skeptisk over for et forholdsvis nyt koncept inden for kontorverden. Men det kan heller ikke nægtes, at coworking er kommet for at blive, netop fordi iværksættere og selvstændige får meget mere ud af denne slags kontorfællesskaber end så mange andre. I et såkaldt spaces-kontor er det netop fællesskabet, som er det store trækplaster, hvilket du skal være forberedt på, hvis du overvejer, om det er noget for dig.

Coworking-kontor for den sociale arbejder

Hvis du er iværksætter eller netop startet op som selvstændig, kan det være et ekstra pres at sidde med det hele alene. Det pres kan du lette ganske nemt, hvis du bliver en del af et fællesskab på et kontor. Et coworking-kontor giver dig muligheden for at finde fællesskab med kollegaer, som dog ikke er direkte kollegaer til dig.
Et såkaldt spaces-kontor er åbne kontorpladser, hvor du til hver en tid har muligheden for at trække dig tilbage til dit eget skrivebord og dine egne opgaver. Men frem for at du sidder hjemme på din privatadresse og er mere eller mindre isoleret fra alt og alle, har du hele tiden muligheden for at snakke med en kontornabo på et coworking-kontor.
Coworking handler ikke om, at alle, der lejer sig ind, nødvendigvis skal arbejde sammen om samme projekt eller kunde – hvilket i givet fald heller ikke vil være muligt, eftersom enhver type virksomhed kan leje sig ind på ethvert coworking-kontor. I stedet handler det om at kunne bidrage til et fællesskab, som kan være med til at øge din sociale velfærd og åbne op for et større netværk, som du kan trække på i dit arbejde.

Netværk og hjælp er en del af coworking

Hvis du spørger selvstændige, der har været en del af et hvilket som helst spaces-kontor, vil langt de fleste fremhæve det netværk og den hjælp, som kommer sig af at have kontor i et coworking-miljø. Der er ingen regler for, hvor meget du skal snakke med de andre på kontoret, men alene det, at muligheden er der, har stor betydning for mange, der er ved at opbygge deres egen virksomhed. Netop fordi du får mulighed for at søge hjælp fra andre, der har siddet i nøjagtig samme situation.