Gode råd til at højne kontorets komfort

I dag har virksomheder et stort fokus på at prioritere medarbejdernes sundhed, når de opholder sig på arbejdspladsen. I spørgsmålet om dette er det et must, at komforten på kontoret er høj. Hvis ikke komforten er god, kan det være med til at skabe dårlig trivsel på jobbet og dermed øge sygefraværet, få koncentration til at falde og få de ansatte til at sige deres job op.
Men hvordan kan virksomheden sørge for at skabe fremskridt i forhold til komforten på kontoret? Det giver vi dig gode råd til her.

Evaluér de forskellige kontormøblers ergonomi

For mange er kontoret medarbejdernes andet hjem, idet mindst halvdelen af de vågne timer tilbringes dér. Her er det især det at sidde stille på en stol foran en computer, der er den dominerende arbejdsform. For at promovere komforten er det derfor vigtigt at evaluere ergonomien – uanset om virksomheden er en del af et kontorfællesskab i Aarhus C eller lejer et erhvervslejemål i Aarhus C.
Kontormøblerne skal understøtte den enkelte medarbejder i form af skærmborde, hæve-sænke-borde, ergonomiske tastaturer og ergonomiske kontorstole. Ikke nok med at komfort og trivsel øges herigennem – så mindsker det også risikoen for, at de ansatte søger erstatning i fremtiden.

Sikr god belysning og luftkvalitet indendørs

Udover ergonomiske kontormøbler vil komforten højnes ved at undersøge belysningen og kvaliteten af den indendørs luft – igen uanset om der er tale om et lejet erhvervslejemål i Aarhus C eller kontorfællesskab i Aarhus C. Sørg for at de ansatte både har adgang til naturlig og kunstig belysning på kontoret, og anvend med fordel automatisk slukning og lysdæmpere. Alt dette vil være med til at skabe de bedste forudsætninger for medarbejdernes arbejde, hvor trætte øjne, hovedpine og koncentrationsbesvær mindskes.
Det er ligeledes vigtigt, at den indendørs luftkvalitet er god. Her gælder det om at sørge for god udluftning og de rette temperaturer på kontoret – samt undgå træk. Det er ligeledes anbefalelsesværdigt at undgå at forværre eller fremprovokere allergier på kontoret. Virksomheden kan gøre dette på forskellig vis – f.eks. ved at anskaffe grønne planter, bruge maling uden giftstoffer samt kontormøbler af kvalitetsmaterialer. Alt dette vil være med til at højne komforten på kontoret.

Læs mere her:
Jyllands-posten.dk: Sådan får man et bedre kontormiljø
W3blog.dk: Sådan finder du det rette kontor og arbejdsmiljø til din virksomhed