Her er årsagen til, at nogle coworking-kontorer ikke fungerer – Læs, og lær af deres fejltrin

Coworking er et fremstormende fænomen, og det estimeres, at over 1,7 millioner mennesker på verdensplan benytter sig af coworking-kontorer.
Det er en helt ny arbejdsform, hvis popularitet kun vokser og vokser. Ikke desto mindre er der også mange eksempler på coworking-kontorer, der af flere forskellige årsager har måttet dreje nøglen om. Der er dog nogle årsager, der går igen, og i denne artikel har vi samlet et par stykker, så du kan tage ved lære af deres fejltrin og sikre, at dit coworking-kontor bliver en succes.

Lokation og indretning

Mange coworking-kontorer, der har måttet dreje nøglen om, havde adresse på uhensigtsmæssige steder. Et coworking-kontor skal være placeret i et spændende og urbant miljø, hvor unge iværksættere nemt kan komme til. Ingen har lyst til at rejse ud af byen for at arbejde på et coworking-kontor, i hvert fald ikke hvis du vil tiltrække trendy iværksættere fra byen.
Når du indretter dit coworking-kontor, er det vigtigt, at der skal være et åbent kontorlandskab med hyggelige kroge og lounges, så alle kan se hinanden og komme i kontakt med hinanden. Det er samtidig også vigtigt, at der skal være lukkede møderum og lydisolerede lokaler. Det er vigtigt, at alle skal føle sig velkomne, både introverte og ekstroverte.

Find din profil, og dyrk fællesskabet

Et coworking-kontor er mere end blot et kontor, det er et fællesskab, og ethvert fællesskab har en unik identitet. Når du skal opstarte et coworking-kontor, skal du altså også definere fra starten, hvilken profil dette coworking-kontor skal have.
Skal den overordnede mission og vision for dette coworking-kontor være at fremme grøn omstilling? Eller skal det være at skabe kulturoplevelser? Hvad er den overordnede mission for coworking-kontoret? Mange coworking-kontorer har måttet lukke, fordi der manglede en overordnet vision.
En anden vigtig del af coworking er, at coworking er et fællesskab, hvor man deler viden og erfaringer med hinanden. Et rigtig spændende eksempel på et sådant coworking-koncept er Spaces. Der er Spaces-kontorer overalt i verden, og med et Spaces-kontor bliver du en del af et globalt fællesskab, hvor ideer og erfaringer nemt kan deles online.
Coworking er kommet for at blive, og med disse gode råd er du klar til at oprette dit eget coworking-kontor nu.

Læs mere her:
Ballerupbladet.dk: Sådan vil kontorlivet forandre sig efter coronakrisen
Gladsaxebladet.dk: 5 trends i ejendomsbranchen, du bør holde øje med i 2021
Pressemeddelelse.dk: Leder du efter det perfekte kontor? Her er 5 vigtige overvejelser før lejekontrakten underskrives