Hvorfor kontorfællesskaber er det nye

Der kan være mange grunde til at vælge et kontorfællesskab – og måske du også har mange gode grunde til, hvorfor du ikke tror, at et kontorfællesskab vil være det rette for dig. Man må dog bare sige, at kontorfællesskaberne blomstrer frem. Hvem ved, måske der også er et fællesskab, der vil være det rette for dig?

Networking på mange måder

I et kontorfællesskab er I mange med forskellige missioner samlet ét sted. I nogle kontorfællesskaber er alle indenfor samme område, mens det andre steder er et miks af mange forskellige virksomheder. Begge dele har sine fordele. 

Er du i et fællesskab med ligesindede, er et kontorfællesskab et glimrende redskab til networking, da du vil møde andre med lignende visioner og udfordringer. Derfor kan der ikke være mere end en snak ved kaffeautomaten til et godt råd eller måske endda en ny samarbejdspartner. Et fællesskab med meget anderledes virksomheder kan dog også føre meget godt med sig, da inspiration kan komme mange steder fra. Måske du som kreativ virksomhed kan lære noget fra businessfronten.

Få adgang til mere for mindre

En anden stor fordel ved kontorfællesskabet er, at du lettere kan få adgang til flere ting. Har din virksomhed brug for en 3D-printer i ny og næ, vil der være mange penge at spare ved at leje sig ind i et kontorfællesskab, hvor printeren er til rådighed – så slipper du for at købe en fra ny.

Ud over at det er vældig smart, er det også meget bæredygtigt og miljøvenligt. Der anvendes mange færre ressourcer, hvis vi deles om tingene – i stedet for at vi hver især render ud og køber hver vores ting, hvad end det er en 3D-printer, boremaskine eller megaprinter.  

Det skal du overveje

Der er flere ting at tage højde for. Geografien er en ting. Derudover skal du gøre op med dig selv, hvilke rammer du arbejder bedst indenfor. Et kontorfællesskab kan være givende på mange punkter – men hvis du er vant til eksempelvis at arbejde hjemmefra, kan det også kræve tilvænning med de mange mennesker. 

Inden du kaster dig ud i fællesskabet, er det vigtigt at overveje sine egne og virksomhedens behov. Heldigvis følger der også et bredt udbud med kontorfællesskabernes succes. Med andre ord er der et stort udvalg, hvis du har fået mod på at få et kontor i et fællesskab, hvor I kan sparre, deles om lejen og ikke mindst mødes over madpakken til en snak om stort og småt.