IoT på dit kontor

IoT, Internet of Things, er den nyeste trend inden for teknologi, der åbner op for et utal af muligheder. Det er nu ved at revolutionere vores arbejdsliv.

IoT betyder, at der puttes teknologi og internet ind i enheder, der gør det muligt at få dataudveksling og interaktion mellem enhederne.

IoT er ikke blot én ting, men det kan være et utal af ting som hardware og software, men også ting som du normalt ikke vil forbinde med internettet, som fx termostater og støvsugere.

På nuværende tidspunkt er i omegnen af fem milliarder enheder koblet til internettet, og disse enheder kan så interagere og styres på forskellige måder. Det stadig stigende antal af enheder, der kan kobles til internettet, er med til at revolutionere vores arbejdsliv, og det er samtidig med at effektivere virksomheder.

Et eksempel herpå er sensorer på skrivebordet, der kan informere dig om, hvorvidt du har den rigtige kropsholdning, om stolen er god for din kropsbygning samt lade dig vide, hvornår du bør rejse dig. Der er derudover sensorer, der kan konstante, når medarbejderne møder ind på kontoret, hvilket desuden kan sætte en række mekanismer i gang som fx at tænde lyset og starte kaffemaskinen.

Fremtidens arbejdsplads

I Lokalebasens magasin NINEtoFIVE, fortæller Natasha Friis Saxberg, der er direktør for Future Growth hos virksomheden Atea, der specialiserer sig i IT-infrastruktur, lidt om fremtidens arbejdsplads.

”Fremtidens arbejdsplads – som rigtig mange teknologivirksomheder som fx Apple og Cisco arbejder med – handler meget om mobilitet,” fortæller hun.

IoT gør det nemmere og mere effektivt at arbejde sammen på tværs af fysiske beliggenheder. IoT er dermed med til at skabe større mobilitet for virksomheder, der den dag i dag efterspørger det i stigende grad.

Fx er de nyeste, moderne videokonferencesystemer med til at skabe stor mobilitet og fleksibilitet, og det sparer ydermere mødedeltagerne transporttid.