Lad en frokostordning i fælles lokaler øge medarbejdertrivslen

Der hersker ingen tvivl om, at dine medarbejderes trivsel har stor betydning for sygefravær og performance på arbejdspladsen, og det gør sig både gældende i større og mindre virksomheder. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, hvordan medarbejdertrivslen kan øges, således både du og medarbejderne oplever en stigning i performance og får en sundere arbejdsplads.

En fælles frokostordning øger fællesskabet på arbejdspladsen

I dag sidder flere og flere foran deres skærm flere timer ad gangen, og man får måske ikke snakket så meget med sine kolleger. Det er netop det, som pausen skal benyttes til, og derfor bør arbejdspladsen også skabe nogle rolige rammer, der inviterer til dette. Omkring middagstid begynder langt de fleste at have brug for en pause, og det er naturligt at søge mod køkkenet for at hente sin medbragte mad. Der kan dog hurtigt gå tid med at finde maden frem, anrette den og ikke mindst stå i kø til mikroovnen.

En fælles frokostordning kan bidrage med lækker mad, fællesskab og tidsbesparelser. Den bliver nemlig genstand for samtaler på tværs af bordene, og alle undgår unødvendig spildtid i køkkenet, som i stedet kan bruges på at slappe af og nyde kollegers selskab.

Sørg for at skabe et indbydende og roligt frokostmiljø

En fælles frokostordning kan dog ikke i sig selv øge medarbejdertrivsel og performance. Den skal nemlig serveres i nogle rammer, som opfordrer til samvær og afslapning. Det handler nemlig ikke om at spise hurtigt og komme videre, men derimod om at nyde maden og kollegernes selskab i de 30 minutter, der er afsat. Du skal derfor sørge for at skabe nogle rolige og sunde rammer med et godt indeklima og en god akustik.

Når du skal indrette lokalet, afhænger det selvfølgelig af størrelsen på din arbejdsplads, men vi foreslår, at du benytter flere mindre borde i stedet for store og lange borde. Benyt borde med plads til otte-ti personer, så dine medarbejdere nemmere kan føre samtaler og lære hinanden at kende over frokosten. Hvis man sidder ved store og lange borde, har man som regel en tendens til at sætte sig i mindre grupper, da det ikke er muligt for 30-40 mand at deltage i den samme samtale på tværs af bordet. Fordelen ved brugen af flere mindre borde er også, at man skaber et åbent frokostmiljø, hvor det bliver naturligt at cirkulere rundt mellem bordene og sidde sammen med forskellige medarbejdere.