Når coworking indtager og overtager arbejdsmarkedet

Coworking har sit udspring i det californiske San Francisco, hvor de åbne kontorer blev mere og mere populære, og de er i de senere år begyndt at fylde mere og mere på det danske arbejdsmarked. Herhjemme er de især blevet populære fordi stadig flere iværksættere har opdaget, hvor givende det kan være at arbejde sammen hver for sig på denne måde. Flere større byer i Danmark kan efterhånden prale af at have flere coworking-kontorer, hvor der er plads til alle slags virksomheder, store som små.

Et coworking-kontor giver mulighed for sparring og nye ideer

Med så åbne rammer som et spaces-kontor har, er det oplagt at suge nye ideer til sig dagligt. Hver dag er det en oplagt mulighed for store og små virksomheder til at udveksle ideer og erfaring. Det gælder alt lige fra eventuel produktudvikling til markedsføring af samme. For slet ikke at tale om det netværk, som du unægtelig kommer til at opbygge, hvis du vælger at blive en del af et coworking-kontor. Det er gennem det netværk i det åbne kontor, at du har mulighed for at komme i kontakt med langt flere kundemuligheder og hjælpe andre i kontoret med samme.
Innovation står øverst på listen hos mange, der vælger at udnytte mulighederne ved coworking. Det er essensen hos mange iværksættere, der skal forsøge at bringe noget nyt til markedet, som ingen andre har gjort før. Det kan være skræmmende, uanset hvor mange medarbejdere der er i den opstartede virksomhed. Derfor er det altid godt at kunne udveksle erfaringer med andre, som har været i præcis samme situation som den, du sidder i nu.

Spaces-kontor giver plads til store tanker

Det er først og fremmest de åbne kontorpladser ved coworking, som er med til at tiltrække mange. Det gælder ikke kun iværksættere. Små virksomheder finder det også mere og mere lukrativt at have andre mindre virksomheder som arbejdsnaboer på denne måde. Det skaber også et helt andet kollegialt sammenhold på tværs af virksomheder, som ikke er at finde mange andre steder.
Det er gennem de sociale arrangementer at gode samarbejder kan opstå i et coworking-kontor, og du vil hurtigt opdage, at en simpel kop kaffe mandag morgen også sagtens kan aflede ny inspiration og flere kontakter, end du sluttede sidste uge med. Det er ikke svært at forstå, hvorfor coworking er blevet så populært i hele verden inklusive Danmark. Nu handler det bare om at finde det rette sted, hvor der kan være plads til dig og din virksomhed.