Nye innovative kontorlokaler opføres på Aarhus Havn

Intet vover, intet vinder – alligevel mente de fleste nu nok, det krævede tilpas meget mod, da Aarhus-developer Rune Kilden valgte at satse på kontorlokaler ved Aarhus Havn.

Men nu blot et år efter fejres der rejsegilde med 80 procent af lejemålene udlejet. Blandt de større erhvevslejere nævnes: ingeniørfirmaet Moe, advokatfirmaet Interlex og arkitektfirmaet Aart, der også har tegnet projektet.

Fleksible kontorlokaler med fremtidssikring

Pakhusene, som projektet kaldes i daglig tale, udgøres af fem punkthuse, der tilsammen udgør 35.000 kvm, så det er om noget et større projekt, der er under opbygning i Aarhus Havn. Indtil videre er 15.000 kvm., hvilket svarer til tre af husene, opført, og der er derfor den del af byggeriet, man nu har kunnet fejre med et stort rejsegilde torsdag d. 25. august.

Til trods for det er mange kvadratmeter, der skal fyldes op og lejes ud til kontorlokaler, har visionen om at bygge et levende hus overgået fristelsen om at leje det hele ud til kun en virksomhed.

– Rigtig mange investorer vil gerne investere i en domicilejendom med én lejer. Men hele grundtanken i Pakhusene er, at mange lejere skal deles om ejendommen. Derfor har vi også forsøgt at imødekomme risikoen for, at de enkelte kontorstørrelser ikke passer fremadrettet. Hver etage bliver for eksempel isoleret set på 1.000 kvm. Men vi har allerede i projekteringen sørget for at lave huller i betonen til trapper, som vi så har lukket til igen.

På den måde bliver det nemt at åbne op, hvis der kommer en lejer, der gerne vil leje flere end 1.000 kvm. Hver etage kan også underopdeles i 4 enheder, fordi vi allerede har sørget for, at det brandmæssigt er forberedt til det, siger Rune Kilden.

Øget kvadratmeterpris, men lavere omkostninger pr. medarbejder

Det sats har tilsyneladende givet pote, også selvom det betyder en højere kvadratmeterpris for kontorlokalerne, der i Pakhusene vil ligge på mellem 1.200 – 1.300 kr. pr. kvm.

Til sammenligning ligger kvadratmeterprisen for andre ældre erhvervsejendomme i Aarhus C mellem 1.000 – 1.1000,- Selvom prisforskellen måske ikke umiddelbart lyder af meget, kan det hurtigt løbe op, når kontorlokalerne vokser sig større. Til gengæld falder omkostningerne per medarbejder, hvilket Rune Kilden forklarer med, at Pakhusene er skabt med visionen om deleøkonomi og derudover kan tilbyde nogen ganske særlige faciliteter. For eksempel er den typiske kantine skiftet ud med en – for virksomhederne – ny tilgang til frokostpausen.

– Vi låner lidt fra hotelbranchens tilgang om, at man skal have en oplevelse og ikke bare et sted at være, uddyber Rune Kilden om det, at de har skiftet kantinen ud med en restaurant.En værdi der ikke blot kommer til udtryk ved at kantinen nu udgøres af en større sanselighed, men også går igen i bygningens struktur, der gennem en unik kombination af privatboliger og erhverv er med til at sikre at visionen om ’open source’ og dele-økonomi vil manifestere sig i alle døgnets timer.Tre hurtige1. Første etape er klar til indflytning ultimo 20162. Mulighed for at leje fleksible erhvervsarealer fra ca. 500 kvm – 8000 kvm3. Udover restaurant vil pakhusene også inkludere baderum, sauna og fitness-faciliteter

Klik her for at få mere information om projektet, eller klik her for at se ledige kontorlejemål i Århus