Sådan prioriterer du motion på arbejdspladsen

Mange arbejdspladser med meget kontorarbejde er kendetegnet ved meget stillesiddende arbejde. Det er ikke altid godt for dine medarbejdere at sidde så længe ad gangen. Det kan derfor være en god idé at hjælpe lidt bevægelse ind i hverdagen på arbejdspladsen. Men hvordan gør du?

Her i indlægget kigger vi nærmere på, hvordan du kan prioritere motionen på arbejdspladsen. Vi giver dig tre tips til, hvordan du kan bære dig ad. Læs med her.

Stil fitnessfaciliteter til rådighed

For at hjælpe dine medarbejdere med at bevæge sig mere i hverdagen kan du stille fitnessfaciliteter til rådighed. Har du ikke selv lokalerne til det, er der også mange virksomheder, der laver faste aftaler med fitnesscentre.

Ved at stille fitnessfaciliteter til rådighed til dine medarbejdere er det lettere for dem at komme afsted. Det er især lettere for dem, hvis fitnessfaciliteterne er en del af virksomhedens lokaler. Alternativt kan det også være en ganske god løsning, hvis der ligger et fitnesscenter tæt på arbejdspladsen, hvor det er nemt at svinge forbi.

Lav motionspauser i løbet af arbejdstiden

Selvom det kan være fint at have faciliteter, der kan benyttes før og efter arbejdstiden, kan det også være godt at lægge nogle motionspauser ind i arbejdstiden. Det kan for eksempel være korte gå-pauser, hvor man lige tager en tur rundt på kontoret.

Det kan også være, at der laves forskellige øvelser et par gange i løbet af en arbejdsdag. Det kan for eksempel være, at der laves 10 sprællemænd kl. 10.00, 30 sekunders planke kl. 13.00 og 10 mavebøjninger kl. 15.00. Her er der selvfølgelig mulighed for at lave forskellige variationer fra dag til dag eller uge til uge.

Vær en frontfigur for mere bevægelse

Hvis du vil prioritere motionen på arbejdspladsen, er du som arbejdsgiver nødt til at gå forrest. Du skal tage initiativet. Ellers kommer dine medarbejdere ikke til at følge trop. Du er derfor nødt til at vise dig som en rollemodel, som dine medarbejdere har lyst til at følge.

Det kan tage lidt tid, før dine medarbejdere følger trop. Det kan derfor betyde, at du er nødt til at holde fanen højt alene noget tid, før de andre følger med. Det skal dog nok komme, hvis du giver det et ihærdigt forsøg.