Skal du hoppe med på coworking-bølgen?

Et coworking-kontor, også kaldet spaces-kontor, bliver mere og mere populært. Og dette er med god grund. Det minder meget om det, som man også kalder et kontorfællesskab – men her gælder det, at man er mixet endnu mere sammen.

Det er ofte freelancere og iværksættere, som benytter sig af et coworking space. He deles man om faciliteterne, hvilket skaber et meget lærerigt miljø. Du arbejder tæt sammen med andre, som deler den samme passion som dig. Dette skaber et utroligt spændende og dynamisk miljø, som kan give dig enormt stor erfaring med på din iværksætterrejse.

Men hvilke fordele er der ved spaces-kontorer?
Ved coworking samler man en gruppe af mennesker, som arbejder i hver deres firma, men som ofte har ben i den samme branche og derfor kan dele tips og tricks med hinanden. Du kan opnå et stærkt socialt og fagligt fællesskab – men også opbygge en hel masse ny viden.

Udover den faglige gevinst er der også den økonomiske gevinst. Du deler nemlig de fysiske rammer med mange andre, og det giver dig nogle store besparelser på lejen og de gode faciliteter.

Arbejdsmarkedet bliver mere og mere fleksibelt
Der er kommet flere projektstillinger og ansættelser til erhvervslivet det sidste årti. Derudover er antallet af freelancere også stærkt stigende. Dette giver et meget fleksibelt og dynamisk erhvervsmarked.

Mange medarbejdere bliver mere mobile og arbejder fra forskellige lokationer rundt omkring i verden. Flere og flere sidder også på hjemmekontoret og arbejder, og der kan det også være godt at komme ud fra hjemmet engang imellem og dele sin viden og erfaringer med andre. Dette er en naturlig del af digitaliseringen. Derfor giver det især også god mening at overveje coworking.

Lyder dette ikke meget tiltalende? Så gå straks i gang med at undersøge markedet for coworking-kontorer i dit område. Det er mest udbredt i de store byer i Danmark – København, Aarhus og Aalborg. Derfor kan det også være en god idé at rykke teltpælene hertil, da der i disse byer ligeledes er en større mulighed for at finde arbejdskraft og samarbejdspartnere.