Undgå ekstraudgifter ved istandsættelse og vedligeholdelse, når du lejer

Når du lejer erhvervslokaler, sparer du typisk dig selv for en masse administration omkring drift og vedligeholdelse. Dette står udlejer som regel for. Når du lejer en bolig, er der mange fordele set i forhold til, hvis du ejer. Her skal du netop selv stå for at reparere noget, hvis det går i stykker. Og al den slid, der udøves på ejendommen, forringer værdien. Det betaler du også for. Men med leje har du en udlejer, der varetager alt det, du ikke har lyst til at bruge tiden på alligevel, når du driver en virksomhed. Den hovedpine er du forskånet.

Når du flytter ind, kan du aftale med udlejer, at der malet og istandsat det, der skal udbedres. Så flytter du ind ganske bekymringsfrit og kan indrette og passe dit arbejde i stedet for at skulle bruge de første 14 dage på at male og sætte i stand.

Forhandl dig til bedre interiør

Har du kig på et lejemål, hvor der er meget gammelt interiør, ingen opvaskemaskine eller noget andet, kan du forhøre dig, om det er muligt at få med. Dette afhænger meget af, om det er et kvalitetsbevidst firma, der udlejer. Om det er langsigtede lejemål, og om lejerne i ejendommen er stabile lejere.

Det kan godt betale sig at spørge ind til, hvad deres holdning er til interiør, om det er up to date. Har de intentioner om at få lejere ind, der rent faktisk gider at blive længe, fordi forholdene er gode. Vær altid sikker på, hvad der står i din kontrakt i forhold til drift og vedligeholdelse. Lad være med at skrive under, før du forstår, hvad der helt eksakt står. Læs den gerne igennem sammen med en jurist. Så er du i det mindste sikker på, hvad du skriver under på.

Du slipper for kedelig overraskelser

Hvis der går et vandrør, eller varmen går ud, er det kun dit problem, så længe du mærker til det. Men det står for udlejers regning at udbedre det omgående. På den måde ved du også, hvad du har af faktiske omkostninger hver eneste måned. Dit varmeforbrug er måske lidt højere i vintermånederne, men ellers er der ingen overraskelser i forhold til regninger.

Det er derfor sikkert at leje erhvervslokaler frem for at købe noget. Indskuddet er også til at overkomme sammenlignet med den sum, du skal lægge i udbetaling for en købeejendom. Det er på mange måder ganske befriende at leje sig ind et sted, da du altid kan finde noget nyt, hvis I vokser fra stedet. Her skal du ikke tænke på at sælge eller udleje efterfølgende. Og udlejer du det til andre, står du selv for vedligeholdelse og drift.